Ankara’da trafik mi kaldı

ATATÜRK Bulvarı Güven Park önünde 8 Mart günü 22.30 sıralarında otobüs durağının önünde bekleyen taksiler yüzünden yolun ortasında arabaya binebildim.

Haberin Devamı

Daha önce de şikayet ettim, hiç bir işlem yapılmadı. Durakların yanında olan ANK 276 KGYS kamerasında şikayet kayıtlıdır. Taksilerden şikayetçiyim. Hem otobüslerin durağa yanaşması zorlaştırıyorlar, hem vatandaşın otobüse binmesini. Mithatpaşa Caddesi, Meşrutiyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nın her iki yönünde (Güven Park ve karşısında) vatandaşın otobüse binmesini engelleyen trafiği aksatan taksilerden şikayetçiyim. Böyle trafik denetlemesi olamaz. Ankara’nın ortasında trafik düzenlenemiyorsa zaten diğer yerlerde bunu beklemek zor. Taksi bir yolcu alacak diye kaç otobüs yolcusu olumsuz etkileniyor.
m Ali Kemal ARKUN

Gümrük muhafazacılar bir şey söylüyor

BEN Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapıyorum. Bizler gümrüklü yer ve sahalarda görevli kolluk kuvvetiyiz. Asli görevimiz kaçakçılıkla mücadele olup hizmetler 7 gün 24 saat kesintisiz yürütülmektedir. Adli kolluk kuvveti olarak çalışmamıza rağmen silahlarımız çalışmayacak kadar eskidir.
Mesleğimizin ne kadar zorlu ve ne kadar önemli olduğu aşikardır. Bu zorlu şartlar da çalışmamıza ve çok kritik görevler üstlenmemize rağmen mesleğimizin kariyer olanağı bulunmamaktadır. Teşkilatımıza 2000 yılından bu yana üniversite mezunu personel alınmaktadır. Teşkilatımızın üniversite mezunu sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenledir ki yaptığımız işin önemi ve personelin sahip olduğu eğitim kapasitesi göz önünde bulundurularak acilen denetmenlik kadrolarına aşamalı olarak geçirilmesi gerekmektedir.
24/24 ve 12/12 gibi çalışma düzenlerinin bir an öce terk edilerek idarelerin daha insani çalışma şartları oluşturması ve tüm personelin ayrımcılık yapılmadan asli görevine verilmesi (Kaçağı ve kaçakçılığı ve önleme) için gerekli çalışmaların biran önce yapılmasını istiyoruz.                  m M. G.

Haberin Devamı

Vatandaşı görmeyen gözler

BALGAT’taki Av. Özdemir Özok Sokağı’nda Türkiye Barolar Birliği’nin önünde yaklaşık 50 cm genişliğinde bir kaldırım var. Buraya araçlar park edince tamponları kaldırımın kullanılmasını engelliyor. Karşı tarafta ise kaldırım yapılmamış. Araç trafiği yüksek olan bu yolda araçlarla dans ederek yürümek zorundayız. Vatandaşın hakkını korumak için yetiştirilmiş insanların kuruluşu vatandaşın kaldırımını işgal etmekte sakınca görmemiş ve buna da yetkililer gözlerini kapatmışlar.
m Fikret DOSTLUK

Haberin Devamı

Kızılay’ın ‘eylemleri’

8 MART’ta ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Kızılay’da kadınlar Mithatpaşa Köprüsü’nün önünde miting yapıyor ve bir kadın konuşmacı kadınlara sesleniyor. Polis Kızılay girişini panzerleri yanyana dizerek kesmiş, yetmemiş panzerlerin arkasında barikat oluşturmuş. Zannedersin PKK miting yapıyor. Her taraf polis kaynıyor. Güven Park’ın içi dışı polis ve polis araçları. Bir kısım polis duvar boyunca sıralanmış kumanyalarını yiyiyor, bazıları dolaşıyor. Bu manzara bugüne mahsus değil, Kızılay’da en ufak bir gösteri olsa, ki devamlı oluyor, etraf polis kaynıyor. Sayın Emniyet yetkilileri biz Ankara vatandaşları etrafta her daim polis görmek istemiyoruz. Medeni ülkelerde gösteriler yapılır, ancak polis bunun denetimini halka hissettirmeden yapar.
m E. DEMİROĞLU

 

Yazarın Tüm Yazıları