Adnan Öztürk'ten ilginç açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Adnan Öztürkten ilginç açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Galatasaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Futbolda şike" panelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Şike davasının Galatasaray'a ciddi faydası olduğunu ifade eden Öztürk, "Son senelerde Galatasaray'ı sıradanlaştırmaya çalışan zihniyetler, Galatasaray'ın hiçbir zaman sıradanlaşmayacağını anladılar. Biz yalnız kaldık, ama rahatsız olmadık. Tam tersine sıradan olmaya devam etseydik, bu Galatasaray'ın sonu olurdu. Fırsatçılık yapmadık. Kimseye göre hareket etmeyiz. Duruşumuz var. Bu duruşla bugüne kadar geldik. Bu süreçte sadece eleştirmedik. Mesaj vermekle yetinmedik. Kapalı kapılar ardından konuşmalara saygı duyduk. Ama kapalı kapılar ardından şov yapmak isteyenlere izin vermedik. Problemin çözümünde Galatasaray'ın aradan sıyrılmaması için çaba gösterenler oldu. Kulübü aklımız ve yüreğimizle yönetiyoruz. Burada akıl kazanacaktır. Palyatif tuzak kurmak isteyenlerin hiçbir zaman kazanacaklarına inanmıyorum. Şike uzmanı değilim. Süreç içinde Türk futbolunun durumunu anlatmaya çalıştım. Ekonomik, sistem ve etik anlamında Türk futbolunun durumu içler acısı. Futbolun içinde şikenin olması Türk futbolunun yönetim tarzından kaynaklı. Türk futbolunu boğazdaki yalı çocuklarının oyuncağı olmaktan kurtaramazsak bundan kurtulamayız. Kendisine reklam yapıp, toplumda yer edinip, bunu da dönem içinde kişisel maddi ve manevi kazanca çevirme isteği futbol yöneticiliğin en önemli motivasyonu" diye konuştu.

"ŞİKE İTİBAR HIRSIZLIĞIDIR"

Haberin Devamı

Şikenin sportif amaçlarla yapıldığına inanmadığını belirten Adnan Öztürk, "Şike hırsızlıktır. Şike itibar hırsızlığıdır. O koltuklarda oturup itibar peşinde koşanlar, güç sarhoşluğuna kapılıyorlar. Kendilerine yarattıkları sahte itibarlarına halel gelmesin diye buna başvuruyorlar" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, şike sürecinin bir diğer faydasının Türkiye'deki spor kulüplerinin duruşlarının ve söylemlerinin ortaya çıkması olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yönetiminden umutlu değilim. Yeni federasyon yönetim, Türkiye'deki futbol sektörünün yönetim tarzından çıktı. Yeni yönetim futbolun bir türevi olarak ortaya çıkmıştır. Ben seçimde oy kullanmaya bile gitmedim. Böyle bir seçimde oy kullanmak 'Zul gelir' diye düşündüm. UEFA'ya gitmişlerdir. Ne konuşulduğunu biliyorum. UEFA, 'İç işlerinize karışmayız. Cezalara siz karar verirsiniz. Ama zamanı geldiğinde biz ne yapacağımızı biliriz' dedi. Türkiye gibi Avrupa'nın futbol sektöründe en fazla potansiyele sahip ülkesinde, birkaç takımın örtbas etme çabaları yüzünden adı geçmeyen Galatasaray ve diğer takımlara yaptırımlar uygulanması, UEFA açısından mantıklı değil. Bu Galatasaray'a zarar verecek. Türk futboluna zarar verecek eylem ve söylem içinde olunursa, biz de Galatasaray entellektüelleri ve yönetim olarak gereğini yaparız" ifadesini kullandı.

"KANAYAN PARMAK KESİLMEZ"

Öztürk, TFF'nin yeni başkanı Yıldırım Demirören'in "Kanayan parmağı keseceğiz" sözünü hatırlatarak, "Başkan 'kanayan parmağı keseceğim' diye geldi. Benim bildiğim kanayan parmak kesilmez, pansuman yapılır. Kanayan parmakların kesileceği bir kurgu oynanıyor" dedi. Konuşurken dikkat etmesi gerektiğini ve yeni federasyon kurullarının ilk icraatının kendisine hak mahrumiyeti cezası vermesini olmasını istemediğini kaydeden Adnan Öztürk, bir kurgunun oynandığını ifade etti.

Haberin Devamı

58. madde ile ilgili gerçekleştirilen toplantının ilk bölümüne davet edilmediklerine dikkat çeken başkan yardımcısı Öztürk, "Bu toplantıda kararlaştırılmış kurgular var. Yaşanan süreç bu kurgunun devamıdır. UEFA'nın kesinlikle play-off'tan önce karar verilmesi yönündeki talimatını biliyorum. Şu anda play-off'a kadar karar verilmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in kupasını kim verirse onu destekleyeceği yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine Adnan Öztürk, şunları söyledi:

"Federasyonda bir kupa trafiği yaşanacak. O kupayı istiyor, şimdiki başkan kupayı verdi mi, aldı mı? Sadri Başkan kupanın verilmeyeceğini biliyor. Son anda seçim yapmak zorunda kaldı. Trabzonspor, bu konuda küçük bir ceza alırsa bile ağır meblağların altına girecek. Amacımız hem Galatasaray'ın, hem de Türk futbolunun toplam ceza içinde yer almaması için çalışmalar yapmak. uruşumuzla Galatasaray camiasının ne demek olduğunu Türk ve Avrupa kamuoyuna gösterdiğimizi düşünüyorum."

Haberin Devamı

TFF Tahkim Kurulu'nun eski başkanlarından Türker Aslan ise uzun yıllar yöneticilik yapmış biri olarak şike olaylarıyla ilgili gelişmeler kadar futbolda olumsuz sonuçlar yaratan ve Türk futboluna çok büyük zararlar veren bir olay yaşamadığını söyledi.

Aslan, 3 Temmuz'da başlayan kaosun halen sürdüğüne dikkat çekerek, "Yeni gelen yönetimin de bu işin üstesinden geleceğine inanmıyorum. Tutumunu onaylamadığım Mehmet Ali Aydınlar'ın Türk futboluna 7-8 ay kaybettirmesinden sonra UEFA'nın tokadını üzülerek bekliyorum. 'Ceza vermeyelim, puan silmeyelim, nasihat edelim' gibi hayallerle Türk futbolu hiçbir yere varamaz. Aydınlar döneminde mevcut kurallar uygulansaydı bu sorun ortadan kalkmıştı" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!