Heyecan vardı

GÜZEL bir halı saha maçı. İki taraf da birbirinin futbol oynaması için her şeyi yapıyorlar.

Her pasa müsaade ediyorlar. Pres yapmıyorlar. Bu hafta seyrettiğim maçlar içinde Avrupa stiline en yakın takım olarak Eskişehirspor’u gördüm. Sahanın her yerindeydiler. Pres yaptılar. Topu kaptılar ve hızlı hücuma çıktılar.
Dün gece bu futboldan eser yoktu. Ama hatalı da olsa 5 gol vardı. Heyecan vardı. Kaliteyi Türk futbolu olarak ne zaman yakalarız? Bir başka bahara. Çok hatalı işler de oldu. Mesela Galatasaray’ın yediği ikinci golde Semih, Quaresma’nın sert ortasına o pozisyonda sağ ayağıyla değil, sol ayağının içiyle müdahale etmesi gerekirdi.
G.Saray’ın attığı ikinci golde ofsayt tuzağı bilerek mi hazırlanmıştı, yoksa tesadüfen mi oldu? Merak ediyorum.
G.Saray, rahat götürdüğü maçı Fatih Hoca’nın Necati’yi oyundan almasıyla terse döndü. Eğer Necati sakat değilse, oyuna devamı gerekirdi. Çünkü bütün dengeler Necati’nin çıkışıyla bozuldu. Bozulan dengeleri Fatih Hoca, Baros’u oyuna alarak düzeltmeye çalıştı. Tanrı da ona yardım etti, kazandı.
Fizik olarak iyi değil
İki takım da bol gollü maçlar oynadılar ve oynayacaklar. Çünkü takım olarak defans yapamazsan, gol yemeye mahkumsun. Sakın kimse defansa fazla yüklenmesin.
Galatasaray’ın attığı 3. gol yapılış olarak mükemmele yakındı. Hadi Beşiktaş’ın bahanesi var; yorgunlar. Galatasaray’ın da bahanesi var; çünkü Beşiktaş en az Galatasaray kadar koştu yorgun olduğu halde.
Otoriteniz nerede?
Hakem Fırat Aydınus, fizik olarak iyi değil. Nitekim bazı pozisyonlarda topun oynama alanında ve oynama alanının içinde kalıyor. Futbolcular onun yüzünden istedikleri yere pas atamıyorlar. Oyuna müdahale ediyor. İkincisi futbolcuyla inanılmaz uzun konuşuyor. Hesap veriyor. Futbolcu neden hata yaptığını veya adam kaçırdığını anlatıyor mu? Sen anlatıyorsun. Bir cümle kurarsın, geçersin.
Bir sözüm de 4. hakemlere. Yedek kulübelerinden devamlı fırça yiyorsunuz. Maçın hakemi sakatlansa, maçı siz yöneteceksiniz. Nerede kaldı sizin otoriteniz?
Yazarın Tüm Yazıları