Kılıçdaroğlu herkesten CHP’ye katkı bekliyor

CHP’nin bugünkü -ve yapılırsa yarınki- kurultayının sonuçları neyin tescili olacak:

“Yeniden CHP için, yeni CHP...”

Haberin Devamı

Bu ifadeyi genel merkez yanlıları kullanıyor. Muhalefet ise “Ne demek yeni CHP” diyor.
Tüzük konusunda çok şeyler söyleniyor.
Muhalefetten bazıları “Tüzüğü 2008’de Baykal getirdi; esasta değişen bir şey olmayacak. Böyle bir tüzüğü her lider ister... Çünkü bütün ipler elindedir. Yeni diye sunulmak istenen tüzük, aslında orasından burasından esnetilerek mevcut lider egemenliği yine elde tutuluyor” diyor.
En büyük endişe önseçim konusunda...
Hele tüzük hemen yürürlüğe konulursa, önümüzdeki yerel seçimler birçok aday adayını endişeye sevk edecek.
Özetle, kurultay öncesinde yaşanan tartışmaların CHP’ye verimli olduğu söylenebilir. Muhalefetten bazı dersler alındığı ortada. Bu bakımdan Kılıçdaroğlu kurultaya eli güçlü giriyor, tüzüğün kabulünden sonra da gerçek bir ‘lider’ olarak masaya yumruğunu şiddetle vuracağı düşünülebilir.
KILIÇDAROĞLU NELER SÖYLEYECEK
CHP Genel Başkanı’nın Hürriyet Ankara Bürosu’nu önceki günkü ziyaretinde, bugünkü konuşmasının ipuçları da ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, CHP ile sol ile ülkesever kim varsa gelip partiye üye olmasını isteyecek ve ortak mücadele verilmesi gerektiğini söyleyecek. Ve şunları vurgulayacak:
- CHP’ye herkesin katkısını bekliyoruz. Parti organlarında çalışmak isteyenleri özendirmemiz gerekiyor.
- Güneydoğu sorununa en mantıklı çözümü getiren biziz.
- Ülkede nerede bir mağduriyet varsa CHP oradadır. Her sıkıntıya karşı duyarlılığımız ve yoğunluğumuz daha çok öne çıkıyor. Milletvekillerimiz geçmiş dönemlere göre daha aktif olarak çalışıyor. Van depreminden sonra bölgeye giden milletvekili sayımızın 80 olduğunu kim biliyor?
- CHP olarak nisan ayında ‘Arap Baharı’ toplantısı yapacağız. Tunus Başbakanı şimdiden geleceğini iletti. Çok sayıda Nobel sahibi sanatçı ve bilim adamı da gelecek.
- Partimizin kimliğine karar vermediği sürece eleştirileri saygı ile kabul edeceğiz. Bunda hiç tereddüt yok. Kimsenin partiden ayrılmasını istemiyorum. Partiye sevgiyi hakim kılacağız, barış toplumunu da...
- Meclis’teki muhalefet partileri arasında bir dayanışma yok; CHP’ye kimse destek olmuyor. MHP ve BDP’den katkı alamıyoruz. Medyada da, üniversitelerde de, sendikalarda da kendimizi yalnız hissediyoruz. Biz ‘AKP devleti’ ile inanılmaz bir mücadele veriyoruz.
- AKP’liler, Brüksel’e rahat gidemiyorlar artık. AB, AKP’nin ikiyüzlülüğünü anlamaya başladı.

Haberin Devamı

Kurultayın özel konukları

Haberin Devamı

FAİLİ meçhul kavramında simgeleşmiş isimlerin ailelerinden oluşan ‘Toplumsal Bellek Platformu’nu, kurultayda 9 aile temsil edecek. Kılıçdaroğlu tarafından davet edilen ‘özel konuklar’ şöyle:
Turan Dursun ailesi (Abit Dursun), Metin Altıok ailesi (Zeynep Altıok), Behçet Aysan ailesi (Tuncer Aysan, Eren Aysan), Cevat Yurdakul ailesi (Ülker Yurdakul), Uğur Mumcu ailesi, Onat Kutlar ailesi (Filiz Kutlar), Orhan Yavuz ailesi (Metin Yavuz), Zeki Tekiner ailesi (Bülent Tekiner), Ümit Kaftancıoğlu ailesi (Ali Naki Kaftancıoğlu, Canan Kaftancıoğlu).
Prof. Muammer Aksoy’un oğlu Işık Aksoy ameliyat geçirmesine rağmen katılmaya çalışacağını belirtti.

30 bini aşkın katılım talebi

Haberin Devamı

- DÜN CHP Genel Merkezi, giriş kartı almak isteyen partililerin akınına uğradı. Binanın üç asansörü de kilitlendi. Partililer merdivenlerden çıkmak zorunda kaldı. Yabancı misyon temsilcilerinin de kurultaya ilgisi büyük oldu. Kurultayın delege, konuk ve gazetecilerle birlikte 30 bin kişiyi bulacağı belirtildi.
- Ecevit’ten kongre deneyimli olan Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, ilk kez CHP’nin bir kurultayı için ‘Bilgilendirme Kitapçığı’ bastırdı. Kurultayı CHP Elazığ eski İl Başkanı Gürsel Erol koordine edecek.
- Ankara Arena’da “Herkes İçin Hak ve Adalet; Herkes İçin Demokrasi”, “Önce Parti İçi Demokrasi, Önce Örgütün Sesi”, “Demokratik Tüzük ile Tam Demokrasi”, “CHP; Türkiye’nin Teslim Alınmayan Tek Kalesi” gibi afişler yer alacak.

Haberin Devamı

Tablet projesi ve ebleh nesil

“AKILLI tahta ve tablet bilgisayar, ‘kalemle yazma yetisi’ni zayıflatırken, ‘görsel düzeyde okuma’yı öne çıkaracak. Bu, öğretimin bir ayağını felç etme anlamına gelir. Okuma-yazma becerisi yeterince gelişmemiş ve sadece gözleriyle düşünen, daha doğrusu resim ve imgeleri seyreden ebleh, tefekkürden yoksun nesillerin yetişmesine sebebiyet verecektir. Bu da liberal kapitalist piyasanın gökte ararken yerde bulduğu şeydir.
Bu gidişle Osmanlı’nın gerisine de düşmüş olacağız.”
Ali Bulaç, Zaman’da böyle yazıyor. ‘Gözleriyle düşünme’ tespiti doğru da, Osmanlı ile kıyaslamak neyin nesi? Osmanlı, Avrupa’nın neresindeydi.

Bir holding genel müdürü 1.040 TL emekli maaşı alıyor

Haberin Devamı

BEN Doğu Holding Genel Müdürü iken emekli oldum ve uzun zamandan beri de intibak yasası denilen yasanın çıkmasını bekleyenlerden biriyim. Düşünebiliyor musunız, bir holding genel müdürü olarak emekli olmuş bir kişi bu tür uygulamalardan dolayı bugün bile sadece 1.040 TL gibi bir emekli maaşı almaktadır. Yaşam standardı kapsamında, bir genel müdür maaşı ile emekli aylığı arasındaki farkın bir uçurum olduğu malumunuzdur.
Bu nasıl demokrasi, bu nasıl devlet... Anlamak mümkün değil.
İşlerine gelen yasayı bir gecede Meclis’te kabul edip, aynı hızla Cumhurbaşkanı’na imzalattırılan mevcut iktidar, kişiye özel yasayı jet hızıyla çıkarıyor ancak nasıl oluyorsa, aylardan beri konuşulan ve defalarca ilgili bakanın söz vermesine karşın, görüldüğü üzere Meclis’te gerekli çoğunluk bir türlü sağlanamadı bahanesiyle salladıkça sallanabiliyor.
Demek ki, bu ülkede önemli olan milli irade diye dillerinden düşürmedikleri bu milletin aslı olan vatandaşlar ve emekli aylığı mağduru kişiler değil de özel statülü kişiler daha önem arz ettiğinden o tür yasa jet hızıyla çıkarılabilirken, maalesef bize ait yasalar bir türlü çıkarılamıyor....
Ömer ALPAY BAHÇEŞEHİR/İSTANBUL

Twitter’dan

“Ankara yanık yağ kokuyor. Her köşe başında Gökçek’ten Başbakan’a teşekkürler.
Billboard’ların kiraları nereden ödeniyor acaba?”
(Av. Selami Öztürk)

Yazarın Tüm Yazıları