Ankara’yı, nereye şikayet edelim?

AVRUPA ödülü almış bir kentte yaşamak bu kadar zor ise, Avrupa’nın tanımadığı illerde yaşam nasıldır?

Haberin Devamı

Sayın Melih Gökçek yaşadığımız kentten haberdar mıdır? Yollarda yürümek, araç kullanmak imkansız hale gelmiş, kimse vatandaşa bunların gerekçesini açıklamıyor ve vatandaşa yaşanılır toplum alanı bırakmıyor. Ama Melih Başkanı, Ankara’lının Sayın Başbakanımıza minnet duyduğunu reklam tabelalarına yazıyor. Ben de diyorum ki, Başbakanım; Türkiye’nin en uzun sokağı Başçavuş Sokaktan birgün bir zahmet geçiniz ve belediyenin nasıl halka zulmettiğini görün lütfen...
Yazdan bu yana, yapılamayan doğalgaz kazılarının üstüne bir de kar eklenince, yollarda araç kullanmak ve araçları sağlam tutmak imkansız hale geldi. Yaz ayları boyunca yatan büyük şehir belediyesi, okulların açılmasıyla çalışma şevkine girerek Çankaya’yı köstebek yuvasına çevirdi.
Amartüsörleri patlak araç doldu kentimiz.
Yollarda kazıların üzeri mucurla bile kaplanmadı bunu bile Ankara’lıya çok gördü. Araçlarına aylık rot ayarı yaptırmaya başlayan vatandaşın adına sayın başkan kime minnet duyarsa duysun ben kendilerine bu şehrin yaşayanı olarak minnet duymayacağım kesindir. Otoların kaldırımları işgal ettiği Avrupa ödüllü Ankara, yaşayanına eziyet vermektedir. Yayaların ve özürlü yurttaşın Allah yardımcısı olsun.
Bunları bizler kime şikayet edeceğiz? Kim bu sorunları çözecek? Halka kim bu sorunlu kentte yaşama kolaylığı tanıyacak? Artık bu eziyetlere kim dur diyecek? Bizler Ankara’yı başka nereye şikayet edelim?
Sonunda metroyu yapmaya karar veren hükümetin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a mı?
Aydın YAŞAR

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

TMMOB Ücretli Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı 25-26 Şubat 2012 tarihlerinde Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenleneceğini...

KISA... KISA...

- DİL-Ekin Söyleşilerinde yarın 18.00’de gazeteci-yazar Attila Aşut ‘Dilsiz Toplum-Suskun Basın’ başlığı altında söyleşi yapacak. (Konur Sok. 34/4, Kızılay)
- TMMOB’un düzenlediği ‘Ücretli Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı’ 25-26 Şubat 2012 tarihlerinde Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yazarın Tüm Yazıları