Ünal Aysal'dan Aziz Yıldırım'a sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

Ünal Aysaldan Aziz Yıldırıma sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "G.Saray-Trabzon maçına bakılması lazım" diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yanıt verdi.

Haberin Devamı

Skyturk360'da yayınlanan Ekonomi Özel'e konuk olan Ünal Aysal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yanıt verirken, sermaye artırımı konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aysal'ın açıklamaları şu şekilde:

ŞENES ERZİK EN UYGUN İSİM

"Şenes Erzik, Galatasaray'ın gözünde en iyi adaydır. Federasyonun bağlı olduğu dış kurumlarla ilişkilerin iyi gitmesi açısından çok önemli bir tercih olur. Bunun için biz Şenes Erzik'i destekliyoruz."

GALATASARAY TRENİ YOLUNA DEVAM EDİYOR

"Biz iş başına geldiğimiz mayıs ayında Galatasaray'ın sorunlarının hepsini anlattık. Mali sistemin Galatasaray'da artık oturması gerekiyor. Bizim trenimiz hareket etti ve belirlediğimiz yolda ilerliyor. Bizim bir eksiğimiz, özkaynak sorunumuzun olması. Eğer siz sermayenizi yemişseniz ve eksiye geçmişseniz, bu sürdürülebilir bir açık değil. Bunu kapatmanın iki yolu var, ya sermaye arttırımına gitmek ya da çok büyük kar elde etmek. İlerideki açılımlarda kar edilebilmesi için sermaye artırımı yolunu seçtik. Bu küçük yatırımcıyı etkileyecek bir şey değil. Bu kadar büyük bir özkaynak kaybı olduğu için biz bu sorunu böyle çözme yolunu seçtik."

Haberin Devamı

BİR ORTAĞIMIZ ŞİKAYET ETSE İFLAS EDERİZ

"Bu yaptığımız uygulama kural dışı bir şey değil. Bizim 264 milyon TL özkaynak kaybımız var. Şu anda herhangi bir ortağımız bizi şikayet etse bizi iflas ettirebilir. Biz de bunun için böyle davranmak zorundaydık."

DİĞER KULÜP ŞİRKETLERİ DE AYNI YOLU İZLEYECEK

"Göreceksiniz çok yakın bir gelecekte bizim durumumuzdaki herkes bu uygulamayı yapacak. Biz evimizdeki bu yangını söndürmeliydik. Başka bir alternatifimiz yoktu, bunun tersi davranmanın anlamı iflas etmektir. Teknik iflasdır. Hisselerimizin düşüşü bizim hisse satışlarımız değildir. Borsada bu tür hareketleri çok fazla görürsünüz. Burada küçük yatırımcı için acı bir reçete var ama bunu yapmazsak biz iflas edebiliriz."

KÜÇÜK YATIRIMCIDAN HİÇBİR ŞEY GİZLEMEDİK

"Bizim iki tane sorunumuz vardı. Eskiden iki şirket vardı, Futbol AŞ'de gelirler vardı, Sportif AŞ'de ise giderler vardı. Biz iki şirketi birleştirerek kar zarar dengesini sağlamaya çalıştık. Bu birleşmeden sonra küçük yatırımcıdan hiçbir şey gizlenmedi. Her şey açık bir şekilde yapıldı."

Haberin Devamı

BANKA KREDİSİ ALMAKTAN KURTULMALIYIZ

"2014'de yürürlüğe girecek olan UEFA kriterleri için bunu yapmak zorundaydık. Eğer bunu yapmazsak UEFA'dan lisans alamıyorduk. Biz bu hamle ile bir taşla iki kuş vuruyoruz. Yaptığımız bütün işler SPK tarafından en ince noktasına kadar takip ediliyor.

Şu anda Galatasaray futbolcu ödemelerini yapabiliyor. Biz önümüzdeki üç yıl için her türlü tedbiri alıyoruz. Olayı bir aile babası ciddiyetinde yürütmemiz gerekiyor. Bizim şu anki mali açığımızın en büyük sebebi banka faizleridir. Bunu engellemek için mümkün olduğu kadar banka kredisi almamalıyız.bu borçla uzun süre yürüyemezsiniz. Bundan kurtulmamız gerek. Aylık 16 milyon euroluk giderlerimizi şu ana kadar borçlanmadan karşıladık."

Haberin Devamı

ADIM 'CİMRİ BAŞKAN'A ÇIKTI

"twitter'da bana cimri başkan dediklerini duydum. Twitter hesabım yok ama taraftarın nabzını tutmak için incelerim. Benim burada kişisel olarak yaklaşımım; burada başarıyı biraz kendi evlatlarımızla başarmamız lazım şeklinde."

SHAQIRI'Yİ BÜTÇEMİZİ AŞTIĞI İÇİN ALMADIK

"Ara transferlerle birlikte 16 transfer yaptık. Biz parasını hazırlamadığımız hiçbir futbbolcuyu almayız. Shakiri için bu anlayışımıza ters düşecek bir artış olunca transferinden vazgeçtik."

BAŞKAN, GALATASARAY AİLESİNİN BABASIDIR

Galatasaray'da geleneksel olarak Galatasaray Başkanı aile babasıdır. Benim bütün isteğim, gördüğüm bu saygıyı yitirmemek. Yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarımın deneyimlerinden faydalanmak zorundayım.

Haberin Devamı

ÜSTÜNBERK İLERİDE BAŞKAN OLABİLİR

Hakan Üstünberk benim çok takdir ettiğim bir yönetici. İlerideki yönetimlerde mutlaka olmasını gerektiğini düşünüyorum. İleride başkan olabileceğini de düşünüyorum. Geçmiş yönetimdeki herkes ile dostum. Çok yorgun bir dönemden geçtiler. Bundan önceki yönetimle alakalı olarak hiçbir eleştiri ve şikayetim olmadı.

YÖNETİCİ SAYISI ÇOK FAZLA, 7+3 İDEALİ

10 asil, 5 yedek üyeden oluşan yönetim kurulunun sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. Benim için ideal yönetim kurulu 7+3. Ama bu konuda kararı kongre verir. Bunun için tüzüğümüzün değişmesi lazım...

TRİBÜNE OYNAYAN BAŞKANLARDAN DEĞİLİM

Ben tribüne oynayan bir başkan değilim. Taraftarımı mutlu etmeden önce camiamı ayakta tutmaya çalışmam gerekiyor. Başarı sözüm var ve ben bu başarıyı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bunu sadece futbolda değil bütün branşlarda başarmak istiyorum. Başarı, tüm branşlardaki atılımla gelir.

Haberin Devamı

ÜZERLERİNDEKİ LEKEYİ BİZE BULAŞTIRMAYA ÇALIŞMASINLAR

Aziz Başkan, "Galatasaray-Trabzonspor maçına da bakılması lazım" diyor. Ben de sadece, 'Bakılsın o zaman' diyorum. Kimse kendi üzerindeki lekeyi başkasına bulaştırarak kendini temizleyemez. Başkanın böyle konuşması yadırgıyorum. Elinizde bir kanıtınız olması lazım. Benim şike davası ile ilgili ilk yorumum, Türk takımlarının ve milli takımımızın yurt dışına çıkışında bir sorun olmamasıydı, hala aynı şekilde düşünüyorum. Bizim Galatasaray olarak mutlaka Avrupa'da olmamız lazım. Hem sportif başarı açısından, hem de ekonomik açıdan. Bu seneki kadroyu banka kredileri ile finanse edebildik. Avrupa Kupaları'na gittiğimizde, yeni mali kaynak yarattığımızda krediden kurtulabileceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!