Şike davasında ikinci duruşma

Güncelleme Tarihi:

Şike davasında ikinci duruşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 09:30

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan ve Silivri'de görülen davanın ikinci günü sona erdi. Aziz Yıldırım'ın dilekçe vermesine rağmen İsveç'te yaşayan yanlış Hasan Çetinkaya'nın tapeleri iddianameden çıkartılmaması nedeniyle Mahkemede buna tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım ile ilgili 'Aziz Yıldırım Liderliğindeki suç örgütü' başlıklı bölümde suç isnatlarının okunduğunda sırada salonda zaman zaman gülüşmeler yaşandı. İddianamede yer alan şike için şifre olduğu iddia edilen "Tarla" ve "İnşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü görüldü.

İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

ŞİKE MAHKEMESİNDE İKİNCİ GÜN - Foto Galeri

DAVANIN İKİNCİ GÜNÜNDEN AYRINTILAR

"SÖYLENENLERİ DUYUNCA CANIM SIKILIYOR"

Davanın öğleden sonraki bölümünü izleyen Fenerbahçe yöneticilerinde Murat Özaydınlı, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a, "Gel ağabey, gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım da, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen arada davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el salladı. Aziz Yıldırım, iddianadeki bir bölüme gönderme yaparak "Boksörlerle mi geldiniz?" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek "Evet" dedikleri duyuldu.

AZİZ YILDIRIM TARAFTARA SESLENDİ

Haberin Devamı

"GÜLMEKTEN MİDEMİZ AĞIRDI"

Murat Özaydınlı'nın tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na iddianamede yer alan, "Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği" bölümüne atıfta bulunarak, "Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı" diye seslendi.

CHARLES, AZİZ YILDIRIM'I GÖRMEK İÇİN SİLİVRİ'YE GELDİ

Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ile birlikte duruşma salonuna gelen kişi ise dikkat çekti. Bu kişinin Nihat Özdemir'in arkadaşı olduğu, Aziz Yıldırım'ı da tanıdığı ifade edildi.Amerikalı olduğu öğrenilen Mark Peter Charles, izleyicilerden ve gazetecilerden yoğun ilgi gördü. Charles'in, Fenerbahçe-İnter maçını izlemek için geldiği İstanbul'da Aziz Yıldırım'la tanıştığı ve Yıldırım'ı görmek için Silivri'ye geldiği öğrenildi. TRT spikerleri Şike Davası'nın 2. gününde 401 sayfalık iddianamenin 232 sayfasına kadar okudu.

SİLİVRİ'DE DÜRÜM KRİZİ

Haberin Devamı

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

İddianamenin okunmasına yarın devam edileceğini Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, belirterek, "Önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günü Çağlayan'da duruşma olacak" dedi. Başkan Ekinci, avukatların savunmalarını CD ve DVD ortamında vermeleri halinde duruşmaların hızlanacağınıda sözlerine ekledi.

DURUŞMA SALONUNDA HASRET GİDERİLDİ

Mahkeme Başkanı Ekinci, yakınların sanıklarla kısa süreliğine görüşebileceğini söylemesi üzerine duruşmayı izleyen sanık yakınları, sanıkların bulunduğu bölüme giderek hasret giderdi. Başkan Mehmet Ekinci, "Cezaevini görüş gününe çevirdik." diye seslendi. Bu izin sırasında sanıklara sarılan yakınlarının, "Böyle birşey beklemiyorduk. Sürpriz oldu." dedikleri duyuldu. İddianamenin okumasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın sat 09.30'a erteledi.

DAVADA İLK GÜNÜN TÜM AYRINTILARI

Haberin Devamı

SÜLEYMAN ARAT'IN OBJEKTİFİNDEN SİLİVRİ - Foto Galeri

FENERBAHÇE YÖNETİMİ TAM KADRO / WEB TV

FENERBAHÇELİLER SİLİVRİ'YE BÖYLE GİTTİLER / WEB TV

YÜZLERCE KİŞİ SİLİVRİ'DE / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!