30 bin sayfalık iddianame için 20 gün süre

Güncelleme Tarihi:

30 bin sayfalık iddianame için 20 gün süre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2012 00:00

TFF Hukuk Kurulu ile Disiplin Kurulu, şike ve teşvik iddialarında adı geçen kulüp ve isimlerle ilgili karar vermeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Soruşturmanın savcılık aşaması tamamlandı ve 14 Şubat'ta ilk duruşma yapılacak. Bu duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar hakim önüne çıkarak kendilerine ait iddiaları dinleyecek ve savunmalarını yapacaklar.

Ancak Futbol Disiplin Kurulu'nun yani bir anlamda Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği cezaların ne zaman belli olacağı hala net değil. Ocak ayının son günlerinde disiplin kurulu soruşturmada adı geçen isimlere 30 bin sayfalık iddianameleri gönderdi. 20 gün süre içinde savunmalarını talep etti. Fakat bu süre savunmalarını yapacak isimlere yeterli gelmediği için ek süre başvurusunda bulunuldu. 10 günlük ek sürenin de 30 bin sayfalık iddianameyi okuyup savunma yapmaya yetmeyeceği belirtildi.

Beşiktaş Kulübü'nden soruşturmada adı geçen isimlerin avukatları disiplinin kurulun yapmış olduğu bu uygulamadan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Haberin Devamı

Avukatların müvekkilleri adına yaşadığı en büyük sıkıntı savunma için verilen sürenin yetersiz oluşu. Ayrıca 30 bin sayfalık iddianamede hangi ismin, hangi bölümde suçlandığı disiplin kurulu tarafından belirtilmemiş. Yani disiplin kurulu savunma istediği isimlere iddianamenin tamamı olan 30 bin sayfayı yollamış ve savunmasını yapacak isimlerin tam olarak hangi bölümlerde adı geçtiği belirtilmeden savunmaları istenmiş. Öte yandan savunmalarını yapacak isimlere ne ile suçlandıkları belirtilmeden, yani şike ve teşvik suçlarından hangisi ile sorumlu tutuldukları belirtilmeden genel bir bakış açısı ile savunma beklentisi içine girildiği öğrenildi.

Savunması istenen Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Tayfur Havutçu'nun avukatı Nail Gönenli yaşadıkları diğer bir sıkıntının altını çiziyor. Gönenli Havutçu'nun iddia edildiği üzere teşvik amaçlı olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyespor-Beşiktaş Türkiye Kupası final maçı öncesi İbrahim Akın ve İskender Alın isimlerine yapılan transfer teklifleri sonrası karşılaşmada yaşananların göz ardı edildiğini ifade etti. Avukat Gönenli o maçın hakem ve gözlemci raporlarında her iki oyuncu hakkında olağan dışı bir durumun tespit edilmeğini, raporlarda bu iki oyuncu ile ilgili olumsuz hiçbir ifadenin yer almadığını kaydetti. Ayrıca bu oyuncuların transferi konusunda Tayfur Havutçu'nun futbolcuların menajeri olan Yusuf Turanlı ile 6-7 Nisan tarihlerinde ilk teması kurduğunu, bu tarihlerde kupada final maçının kimler arasında oynanacağının netleşmediğini vurguladı.

Haberin Devamı

"ETİK KURULUNUN RAPORU GÖZ ARDI EDİLMEMELİ"

Avukat Gönenli, 15 Ağustos'ta hazırlanan Etik Kurulu raporunun tam olarak kendilerine verilmediğini de belirti. 400 sayfaya yakın raporun sadece 296-309 numaralı kısımlarındaki 13 sayfalık bölüme ulaştıklarını kaydeden Gönenli, iddianamenin tamamına ulaşırken, kurul raporunun çok az bir kısmına ulaşmalarının kendileri için yetersiz olduğunu kaydetti. Etik Kurulu raporunun 13 sayfalık kısmında da Havutçu'nun yapmış olduğu transfer görüşmelerinin 6-7 Nisan tarihlerinde başladığının belirtildiği, bu tarihlerde final maçının kimler arasında oynanacağının netleşmemiş olmasının raporda yazdığının altını çizdi.

Haberin Devamı

"ABDULLAH AVCI'YA SORULABİLİR"

Avukat Gönenli son olarak dönemin İstanbul Büyük Şehir Belediyespor teknik direktörü, şu anda ise A Milli Takım teknik direktörü olan Abdullah Avcı'nın bugüne kadar görüşüne başvurulmamasının sıkıntı yarattığını söyledi. Avcı'nın o karşılaşmada 85 ve 105 dakika görev verdiği iki futbolcusu İbrahim ile İskender'in maç içerisindeki davranışlarını veya performanslarını en iyi süzecek isim olduğunu, kendisinin bilgisine başvurulmasının çok aydınlatıcı bilgilerin ortaya çıkması için önemli olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!