Eymir’r kıymayın

PARK Eymir’in sorunlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şunları söylemiş:

Haberin Devamı

“... Eymir Gölü ve çevresi maalesef(!) ODTÜ’nün malı olarak gözüküyor. Biz burayı sizlere açmak istiyoruz. Eymir de tıpkı bir Mogan gibi olmalı. İnşallah Eymir’in tapusunu alırsak, 2 sene içerisinde sizlere uygun hale getireceğiz..”
Ardından da kanal projesini...
İstanbul’a kanal olur da Gökçek durur mu; derhal kanal projesini açıklamış. Ama ortada somut birşey yok. Esas niyet, Eymir’i ele geçirmek... ODTÜ arazisi şimdilik koruma altında. Türkiye’nin onuru bir üniversitenin arazisi içinde; iştah kabartıyor Eymir...
İştahı kabaranların sözcülüğünü de maalesef kamu hizmetinde olanlar yapıyorlar. Artık kanalı nereye düşünüyorlarsa, Mogan’la Eymir arasında olsa gerek! Aslında kanal bahane rezidanslar, AVM’ler şahane ve o araya ne güzel yakışır diyorlar. Şimdilik hareket edemiyorlar dillendiriyorlar ama talan yakın görünüyor. Belediye başkanı satır arasında, “Eymir de tıpkı Mogan gibi olmalı” diyor. Mogan gibi kanalizasyon bağlansın, ekoloji bozulsun, çevresi ranta açılsın, bir doğa parçası daha sadece anılarda yaşasın!
İyi niyetlerle çıkılan yolların sonunda hayal kırıklığı, talan yaşanıyor, örneği çok, günahtır, Eymir’e kıymasınlar.      M. A.

Haberin Devamı

Yataktan fırlatan mesaj

ÖNCEKİ gece saat 02.20’de, cep telefonuma gelen bir mesajla uykumdan uyanıp, yataktan fırladım. Ailemden, yakınlarımdan bir kara haber mi var? diye kaygılandım. Ama cep telefonunun tuşuna dokununca şöyle bir mesajla karşılaştım
‘Türk Telekom abonelerine özel, 31 Mart’a kadar Avis’de günlük araç kiralama yüzde 30 indirimli.’
Bilgi için Avis’in 444’lü numarası da verilmiş. Ertesi gün Avis’i arayıp neden gece yarısı mesaj geçtiklerini, insanları uykularında rahatsız etmeye ne hakları olduğunu sordum. Topu Telekom’a attılar ‘Onlar geçti’ dediler. Telekom’u aradım Avis’in talebi olduğunu söylediler.
‘Neden gece yarısı’ soruma da ‘Bazı mesajlar sarkmış’ gibi bir cevap verildi. Şikayetçiyim...
E.Ö

Çiğdem yolcuları ne olacak

BİZLER Çiğdem mahallesi sakinleri olarak gece 22.00’den sonra Kızılay’0dan evimize gitmekte çok zorlanıyoruz. Zira yeterli müşteri olmadığı için Kızılay’dan araç kaldırmıyorlar. Bir ara 100. Yıl ve ODTÜ hatlarının Çiğdem yolcusunu da alarak kendi yolcularını indirdikten sonra bunları güzergah içine götürecekleri yönünde bir karar alındığını duyduk ancak sıkıntımız devam ediyor.
       Orhan TARHAN

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- CUMHURİYET Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un köşesinde kaleme aldığı 24 yazıyı ressam Hasan Rastgeldi’nin resimleştirdiği ‘Yazının Rengi’ adlı resim sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 29 Şubat’a kadar izlenebilir.
- CUMHURİYET Kadınları Derneği’nin düzenlediği ‘17 Şubat Medeni Yasa’nın yıl dönümü sebebiyle, Sümerelog Muazzez İlmiye Çığ ‘Medeni Yasa Işığında Yurttaşlık’ konulu sunumu 19 Şubat Pazar 14.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. (Kennedy Cad. No: 4 Kavaklıdere)


 

Yazarın Tüm Yazıları