Biz tablet bilgisayara geçtik ama...

ANKARA’da tablet eğitimi yapan özel okulda okuyan çocuğum var. Öğretim yılı başında, kayıtlar yapıldıktan sonra bize dayatılan tabletli eğitime birçok veli evet demek zorunda kaldı. 2500 kişilik özel okul. Kayıt yaptırmış paraları ödemiştik, yeni okul bulmak da zordu.

Haberin Devamı

Tablet parası, internet, ders propramı, sigorta vs. 2 bin 300 TL ödemeye mahkum edildik. Herkes çocuğunu özel okulda okutuyor diye sınırsız imkanlara sahip değil. (tek çocuğum var ve onu iyi eğitebilmek için 12 yıldır aynı paltoyu giyiyorum)
Piyasada ortalama bir tablet PC’nin fiyatı 1000 lira civarında. Yani okul da bu işten karlı çıkmamış mıdır dersiniz?
Peki tabletler işe yaradı mı? Benim çocuğumun notları düştü. Okul günde 8 saat, tabletlerin pil ömrü 4 saat. Tabletin pili bitti mi şarj edecek yer arıyor çocuklar. Çok emek vererek kitap ve gazete okuma alışkanlığı kazandırmıştım o da havaya gitti. Ders dışında da artık bilgisayar elinden düşmüyor.
Ayrıca ne kadar tedbir alınsa da bazı çocuklar bu tabletlerle oyun oynama yolunu bulmuşlar. Dersleriyle ilgilenmiyorlar.
Ne yazık ki kağıdı sadece ambalaj malzemesi görmeye başlayan bir nesil geliyor. Yanlış anlaşılmasın teknolojiye karşı değilim ama biz de vur deyince öldüren bir milletiz. m S. M.

Haberin Devamı

Psikolojim bozuldu

Çankaya Gökkuşağı Mahallesi Gökkuşağı Caddesi’nde oturuyorum. 04.02.2012 tarihli Hürriyet Ankara ekinde okuduğum haber üzerine yazmak istedim. Çukurambar semtinde köpeklerin saldırısı haberi beni çok üzdü. Çünkü 2 gün önce ben de köpekler tarafından saldırıya uğradım. Isırma vs.. gibi olaylar olmamasına rağmen üzerime doğru koşup havladılar , psikolojik olarak beni çok etkiledi bu durum. Belediyeye şikayet etmeme rağmen köpekler alınmadı. Dershaneye gittiğim için her gün aynı yolu kullanmak zorundayım ve çekiniyorum evime giden yolda yürümeye...
m Berrak B.

Çocuklarımız okulda üşüyor

- ÇOCUĞUM Keçiören Kalaba İlköğretim Okulu’nda okuyor. Çocuklar, öğretmenler  derste palto ve mont ile oturuyorlar. Çocuklar sürekli olarak hasta oldukları için derslere devam edemiyorlar. Öğretmenler de hasta olmamak için zaman zaman rapor alıyorlar. Geçen gün yeni dönemin ilk günü ve çocuklarımız hala üşüyorlardı. Okul idaresine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu durumu sorduğumuzda; ‘ödenek olmadığı için kaloriferlerin yanmadığını’ belirtiyorlar. Ödenekler bir önceki yılki tüketime göre belirleniyormuş.
Oysa geçen sene Mart ayına kadar kar yapmamış ve sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde seyretmişti. Bu sene son 33 yılın en soğuk kışını yaşadığımız şu günlerde Milli Eğitim’in bu konuda hiçbir önlem almaması, ödenekleri arttırmaması hangi düşünce tarzı ile izah edilebilir merak ediyoruz. Her gün eleştirdiğimiz yerel belediyeler bile kar nedeniyle önlemlerini arttırırken ilköğretim çağındaki çocuklara reva görülen bu muameleyi veliler olarak kabul etmekte zorlanıyoruz.
m B.C.
- ANKARA Mamak 60. Yıl İlköğretim Okulu. Ankara’nın merkezinde bir okul
Öğretmenler ve öğrenciler donuyor. Kaloriferler çok az yanıyor ve kendisini ancak ısıtıyor. -15 derecelerin görüldüğü başkentte Milli Eğitim yöneticileri yüzlerce çocuğun sağlığını düşünmez mi?
m D.K.

 

Yazarın Tüm Yazıları