Erzik, Bıçakçı ve Ulusoy'a veto

Güncelleme Tarihi:

Erzik, Bıçakçı ve Ulusoya veto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 16:48

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, kritik toplantının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunurken, TFF Başkanlığı için adı geçen isimlerle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig kulüplerin temsil edildiği Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Vakfın, Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki ofisinde başkan Yıldırım Demirören yönetiminde gerçekleştirilen ve 2.5 saat süren toplantısının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İŞTE AKINCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Akıncıoğlu, Spor Toto Süper Lig yöneticilerinin katıldığı bugünkü toplantıda yeni adayın ismen kim olacağı ile ilgili görüş veya fikir alışverişinin olmadığını belirterek, “Sadece içerisinde bulunulan sürecin hassasiyetini konuştuk. Göreve gelecek olan arkadaşın tüm bu süreci yüreklilikle, aklıselim olarak yürütecek bir kişi olmasının gerekli olduğu vurgusunu yaptık. Yaptığımız vurgu tüm kamuoyunun arzu ettiği parametrelerdir. İsim üzerinde görüşmemiz olmadı” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile UEFA Asbaşkanı Erzik arasında yapılan görüşmesinin hatırlatılması üzerine Hasan Akıncıoğlu, “Hükümetin her makamıyla her zaman diyaloğa açık bir vakıfız. O görüşme bizim değerlendirmemiz içinde değil. Bilgimiz dahilinde olmadı. Bu nedenle yorum yapmak durumunda değiliz” diye konuştu.

F.BAHÇE'NİN ERZİK ISRARINA RET

Haberin Devamı

Eski başkanlar istenilmedi

Başkan yardımcısı Akıncıoğlu, basın mensuplarının TFF başkanlığı adaylığı için eski isimlerin gündeme gelip gelmediği yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı:
“Bugün yaptığımız görüşmede başkanlar olarak toplantıda, geçmişte başkanlık görevinde bulunmuş kişilerin bundan sonraki süreçte TFF başkanlığını üstlenmemeleri konusunda fikir birliği oluştu. Bu kişiler daha önce bu görevde bulundular. Eksileri ve artılarıyla eleştirildiler. Hem daha fazla yıpranmamaları için, hem de içinde bulunduğumuz hassas süreç içinde yeni bir ismin bu görevi üstlenmesinin doğru olacağı fikri belirdi.”

Hasan Akıncıoğlu, buna Mehmet Ali Aydınlar'ın dahil olup olmadığı yönündeki soruyu ise “Bütün isimler dahil” diye yanıt verdi.

"Zor sürecin iyi idare edilmesi lazım"

Türk futbolunun zor bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Akıncıoğlu, “aklıselim sahibi” ifadesini açmasının istenmesi üzerine, “Açık bir terim kullandım. Çünkü zor bir süreçten Türk futbolu geçiyor. Bu sürecin iyi idare edilmesi lazım. Sağduyulu bir kişi olması lazım. Üzerinden formasını çıkaran ve hiçbir şekilde, hiçbir fikri veya spor kulübünün ideallerini veya spor kulübünün taraftarlığını üzerinde bulundurmaması lazım. Dolayısıyla aklıselim sahibi tabiri gayet açık ifade ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adnan Öztürk'ün açıklamaları

Akıncıoğlu, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün vakıf başkanı Yıldırım Demirören'in istifasını isteyeceği yönündeki açıklamalarının, gündeme gelip gelmediği konusundaki soruyu ise “Gündeme gelmedi” diye yanıtladı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın tüzüğünün ortada olduğunu vurgulayan Hasan Akıncıoğlu, “Tüzük gereği zamanı geldiğinde başkanlık seçimi yapılacak. Böyle bir konu gündemimizde değerlendirilmedi” dedi.

"6222 sayılı yasa kapsamlı olsun"

Hasan Akıncıoğlu, yürürlükte bulunan 6222 sayılı yasanın kapsamlı hale gelmesini istediklerini ifade etti.

Kulüp başkanları olarak internet siteleri ve televizyon programlarının da kanun kapsamı içinde takip edilmesi ve gerekli ceza veya yasaklamalara tabi olmasını arzu ettiklerini belirten Akıncıoğlu, şöyle konuştu:
“Çok ciddi bir şekilde görüntü ve bilgi kirliliği var. Sadece spor adamı, kulüpler ve taraftarlar için değil, yayınları yapan ve 6222 çerçevesinde suç işleyen, sanal ortamdaki ve görsel medyadaki kuruluşların da takip edilmesini ve gerekli cezaların verilmesini arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

"Adil yargılama arzu ediyoruz"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, futbolda yaşanan şike iddiaları nedeniyle gerçekleştirilen sürecin adil geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

Akıncıoğlu bu konuda, “İçerisinde bulunduğumuz TFF yargılama sürecinin, bu sürece dahil olan kulüp sayısı ve kişi sayısı göz önüne alınarak adil şekilde devam edip sonuçlandırılmasını tüm Süper Lig kulüplerinin başkanları olarak arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gündüz maç talebi

Akıncıoğlu, toplantıda zemin ısıtması olmayan statlardaki maçların gündüz oynanması yönünde TFF'ye istekte bulunacaklarını dile getirdi.

Hasan Akıncıoğlu, zemin ısıtması bulunmayan statlarda sporcu sağlığı ve selameti için don olduğu günlerde müsabakaların gündüz yapılması hususunun TFF tarafından değerlendirmeye alınmasını rica ettiklerini kaydetti.

Akıncıoğlu, açıklamalarında görevlerinden istifa eden TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar, başkanvekilleri Göksel Gümüşdağ ile Lutfi Arıboğan'a da teşekkür ederek, şunları söyledi:
“31 Ocak itibariyle TFF başkanlığından istifa eden Mehmet Ali Aydınlar, başkanvekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'a zor ve sorunlu dönemde yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı Kulüpler Birliği Vakfı olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine istifanın akabinde görevi geçici olarak üstlenen Hüsnü Güreli'ye de başarılar diliyoruz. Yeni yol haritasının belirlenmesinde yeni seçilecek olan başkanın, Süper Lig Kulüpler Birliği önderliğinde, Banka Asya 1. Lig ve diğer liglerde mücadele eden kulüp başkanlarıyla birlikte hareket ederek yol haritasının belirlenmesinin zaruretine işaret etmek istiyoruz. Aday olan ve olacak kişileri saygıyla karşılıyoruz. Şimdiden bu yarışta başarılar diliyoruz.”

Hasan Akıncıoğlu, Avrupa kupalarında mücadele edip etmeme konusunun gündeme gelip gelmediği yönündeki soruyu ise “Avrupa'ya gidelim mi gitmeyelim konusu değerlendirmeye alınmadı” dedi.

Bu arada Akıncıoğlu, konuşmasının başında dün kaza geçiren Samsunspor kafilesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Öte yandan Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugünkü toplantısına 3 kulüp yöneticisinin katılmadığını, bu kulüplerin de vekaletle temsil edildiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!