Lafa bakın ‘Yakın temas’

OCAK ayında Akşam Gazetesi Yazarı Özlem Çelik’in yaşadığına benzer bir durumu (otobüste kadın erkek ayrımı yapılması) kız arkadaşımla yine aynı yerde, AŞTİ’de yaşadık.

Haberin Devamı

Bu zihniyetteki insanlarla aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum eğer uygun görür ve yaşadığımız olayı okurlarınızla paylaşırsanız çok memnun oluruz.
“Öğle saatlerinde otobüs saatimizi beklerken kalan zamanımızı değerlendirmek ve bir şeyler içmek için Funda Pastanesi’ne girdik. İkinci kata çıkıp bir masaya oturduk. Hemen arkamızdan bir genç kız daha bir kaç masa önümüzde bir yere oturdu. Bizden sonra gelen kızın siparişi hemen alındı ancak yaklaşık on dakika geçmesine rağmen bize bakan olmamıştı. Daha fazla zaman kaybetmemek için kalkıp siparişimizi verdik ve tekrar masamıza oturduk. Bizden sonra gelen kızın siparişleri için adeta birbirleriyle yarışan garsonlardan biri yanımıza gelerek ikinci katta yalnızca yemek servisi yapıldığını belirtip alt kata geçmemizi önerdi. Bunu anlamsız bulmakla beraber sıkıntı çıkarmamak adına alt kata geçtik. Sohbet edip çayımızı yudumlarken yanımıza gelen 50 yaşlarındaki bir garson kız arkadaşıma buyurgan tavrıyla; “Hanımefendi şu tarafa oturur musunuz” dedi. Bir anlık şaşkınlıkla ne olduğunu sorduğumuzda “Burası aile salonu, burada yakın temas kuramazsınız diğer tarafa geçin” emrini aldık bu kez.
Garsona hiddetle suçlayıcı tavrına dikkat etmesini, yanlış bir şey yapmadığımızı söylesem de duymuyormuşçasına aynı şeyi benzer bir uslupla tekrar etti. Uğradığımız hakaretle şaşkın bir şekilde hesabı ödeyerek toparlandık. Kapıdan dışarı çıkarken bu olayı ulaşabildiğim tüm gazetelere ileteceğimi belirttiğimde korkusu yüzünden okunan garson takılmış plak gibi aynı şeyi tekrarladı; “Burada yakın temas kuramazsınız! Nereye iletirseniz iletin!“
Biz bunları yaşarken, pastanede bulunan onca insanın gıkının bile çıkmaması manidar. Kız arkadaşım yanımda oturmuş, ellerini tutuyorum. Evet işte bu kadar.
“Yakın temas”
Ankara’da başkentin göbeğinde böyle bir şeyi yaşayacağımız aklımıza gelmezdi. Gerici zihniyete sahip bu insanlarla aynı şehri paylaşmaktan utanç duyuyoruz. Eğer tepkimizi bir şekilde göstermezsek aynı şeyi başkaları da yaşayacaktır. Tepkimizi dile getirmemiz için takip ettiğimiz, güvendiğimiz siz değerli büyüklerimizden yardım bekliyoruz, belki bir daha insanlara böyle davranmadan önce durup düşünürler.
M. Yiğitalp ÖZBEK

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Böcek olmayı kabullenenler, ezilince şikayet etmemelidirler.”
(F.Schiller)

 

 

Yazarın Tüm Yazıları