Son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 00:00

İzmir’de geçen pazar günü 85 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığını Kurma ve Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Avukat Gültekin Yazgan, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Yazgan için dün sabah saatlerinde, eşi Tülay Yazgan, oğulları Yankı ve Çağrı Yazgan, torunları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, sevdikleri ve dernek üyelerinin katılımıyla, kurucusu olduğu Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın önünde tören düzenlendi. Kendisi de görme engelli olan ve hayatını engellilerin eğitimine adayan Gültekin Yazgan’ın ışığıyla hayata gözlerini açtığını söyleyen eşi Tülay Yazgan, “Yaşamı boyunca her yaptığını duyarak ve hissederek yaptı. Yıllarca çalışmasının karşılığında çok sayıda eser bıraktı. Özellikle uluslararası bir yere sahip Altı Nokta Körler Derneği’ni kurdu. Sevdiklerinin görevi bu derneği daha iyi yerlere getirmek” dedi.

Yazgan’ın büyük torunu İdil Yazgan, hayatında kahraman olarak dedesini gördüğünü ve örnek aldığını belirtirken, oğulları Yankı ve Çağrı Yazgan, babalarından çok şey öğrendiklerini, geride başarılı ve uzun bir yaşam öyküsü bıraktığını dile getirdi. Gültekin Yazgan için Alsancak Hocazade Camisi’nde öğleyin kılınan cenaze namazına Vali Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Yazgan, Kokluca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!