Kamyon şoförleri kalp hastası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kamyon şoförleri kalp hastası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2004 01:36

İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırma, kamyon şoförlerinin önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre çeşitli meslek grupları içinde en çok kamyon şoförleri kalp hastalıklarına yakalanıyor.

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihangir Uyan, meslek grupları içinde kalp hastalıklarına en fazla kamyon şoförlerinin yakalandığını söyledi. Uzun süren yolculukları süresince çok fazla sigara tüketen kamyon şoförlerinin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin çok fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Uyan, şunları söyledi:

‘‘Kamyon şoförleri, uyumamak için yol boyunca aşırı şekilde sigara tüketiyor. Uzun süre direksiyon sallamak zorunda kalan kamyoncular, yol boyunca verdikleri molalarda da kolesterol yükseltecek kan yağları yönünden zengin yiyecekler yiyorlar. Sigara ve bu tür beslenme, kamyon şoförlerinin kalp hastalıklarına yakalanma riskini daha da artırıyor.’’ Prof. Uyan, kamyon şoförlerine sigara tüketmek yerine uygun zamanlarda mola vermelerini ve mola sırasında çay içmelerini önerdi. Prof. Cihangir Uyan, ‘‘ Uyanık kalabilmek için sakız çiğneyip, müzik dinleyerek sigarasız yolculuk yapmaya özen göstersinler, gıdalarına da çok dikkat etsinler’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!