Ünal Aysal'dan UEFA uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ünal Aysaldan UEFA uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 13:20

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, TFF'nin şike iddialarıyla ilgili kendi inisiyatifiyle karar alması gerektiğini, aksi halde UEFA'nın yaptırımlarda bulunacağını söyledi.

Galatasaray USA Derneği, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve takımın eski kalecilerinden Faryd Mondragon gibi isimlerin katıldığı bir balo düzenlendi.

New York Sheraton Towers Otel'de gerçekleşen 'Asaletin Gecesi' adlı etkinliğe, Ünal Aysal ve Faryd Mondragon'un yanı sıra Türkiye'nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun yeni başkanı Ali Çınar da onur konuğu olarak katıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sözlerine ABD'de Afro-Amarikalıların hakları ve ırkçılığa karşı mücadelenin efsanevi lideri Martin Luther King'in ünlü konuşmasından alıntı yaparak başlarken, King'in yıllar önce yaptığı konuşmasında anlattığı hayale milyonlarca kişinin inanması nedeniyle bugün ABD'nin 'Özgürlükler Ülkesi' olarak adlandırılabildiğini söyledi.

“Ben de bugün sizlere kendi rüyamdan bahsetmek istiyorum” diyen Aysal, “Umarım hepimiz bugünden başlayarak bunu tüm Galatasaraylılar'ın ortak rüyası haline getiririz. Galatasaray, Türk takımlarının elde edemediği başarılara ulaştı, bundan sonra da hedefleri uluslararası arena olacak” ifadelerini kullandı.

Son dönemde gerçekleştirmiş oldukları çalışmaları ve yeni projeleri de davetlilere anlatan Aysal, şike skandalı nedeniyle zaman zaman önceliklerini ihmal etmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Bütün süreç boyunca değerlerimizi, menfaatlerimizin önünde tuttuk. Galatasaray duruşunu tavizsiz sürdürmeye özen gösterdik” diye konuştu.

ABD'de yaşayan yaklaşık 700 davetlinin katıldığı gece, Galatasaray USA Derneği Başkanı Tolga Sağıroğlu'nun konuşmasıyla başladı. Sağıroğlu, konuşmasında Galatasaray'ın bir dünya markası olduğunu belirterek, “Taraftarımız takımını yine Milan'ı, Real Madrid'i, Manchester United'ı, Arsenal'i dize getirirken görmek istiyor. Galatasaray'ın yakaladığı başarıların aynı ivme ile devam etmesi halinde, sarı-kırmızı renkler uzaya bile gitse yalnız kalmayacak” dedi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen de Galatasaray'ın bir marka olduğunu, birçok şeye ön ayak olabileceğini vurgulayarak, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile yaptıkları görüşmede Galatasaray'ın ABD'de yapacağı maçları ele aldıklarını bildirdi.

Galatasaray'ın eski kalecilerinden Faryd Mondragon, konuşmasını Türkçe yaptı. Galatasaray'ın her zaman kalbinde olduğunu belirten Mondragon, “Ben de Galatasaray ailesinin bir parçasıyım. Galatasaray'da geçirdiğim 6 yıl, kariyerimin en güzel yıllarıydı” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açık artırmada, Galatasaraylı futbolcular tarafından imzalanmış formalar sahiplerini buldu. ABD'deki Fenerbahçe ve Beşiktaş derneklerinin de misafir olarak katıldıkları gecede, İlhan Sami Özülü ve Altay sahne aldı. Gecede ayrıca düzenlenen çekilişle şanslı davetlilere çeşitli hediyeler verildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aysal, New York'a her yıl 4-5 defa geldiğini belirterek “Burası biraz evim gibi, ama bu akşam sizlerle beraber gerçekten evim gibi hissettim” dedi.

Aysal, Federasyonun (şike ve teşvik iddialarıyla ilgili olarak) kendi inisiyatifiyle karar alması gerektiği, aksi halde UEFA'nın gelecek günlerde daha sert davranışlar içinde olacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine “UEFA, futbolun bir disiplin içinde yürümesini isteyen, düzenleyici bir kuruluş. Kendisinin koymuş olduğu kurallara uyulmaması halinde bazı yaptırımları var. İnşallah bu yaptırımları Türkiye için uygulamaz. Fakat böyle bir uygulamanın olmaması için de bizim dikkatli olmamız lazım” diye konuştu.

Federasyonun ve kulüplerin bu konuda gerekenleri yapmasının önemine işaret eden Aysal, UEFA'nın elinde başka yaptırımların da bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
“Mali kurallar var, politik kurallar var. Bizim bunların hepsine kulüpler olarak uymamız gerekiyor ve hepimiz de uymaya çalışıyoruz zaten. Fakat geçmişe dönük bazı hatalar olduysa, onların da muayyen disiplin cezalarıyla cezalandırılmaları gerekiyor. Bu konuda federasyonumuz yetkili. Sanıyorum federasyonumuz gerekeni yapacaktır önümüzdeki günlerde. Hiç endişeniz olmasın. Benim de yok zaten.”

Aydınlar'ın istifa iması

Bir gazetecinin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa imasında bulunduğu yönündeki sözleri üzerine Aysal şunları söyledi:
“Ben öyle bir ima sezmedim. Sadece iki gün evvelki toplantıda rahatsızlık olduğunu hissettim bazı konularla ilgili. Fakat sayın Aydınlar görevini yerine getirmeden ayrılacak bir insan değil. Öyle bir tabiyatı olduğunu sanmıyorum. Galasaray Başkanı olarak federasyonumuza ve federasyon başkanına güvenimi sizin huzurunuzda bir kez daha tekrarlıyorum.”

Aysal, konuyla ilgili Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in tutumuna ilişkin soru üzerinde ise her kulübün menfaat ve sorunlarının bulunduğunu, Demirören'in de Beşiktaş'ın menfaat ve sorunlarıyla başbaşa olduğunu ve mevcut sorunlara çözümler aradığını ifade etti.

“Sayın Demirören bu çözümleri ararken de elindeki her türlü imkanı kullanmak zorunda” diyen Aysal, şunları söyledi:
“İyi bir kulüp yöneticisi de böyle yapmak zorundadır. Fakat öbür kulüplerin bunu paylaşması gerekmez. Nitekim iki gün evvelki toplantıda da diğer kulüpler aynı çözümü benimsemediler ve hepimiz daha ağırlıklı olarak 'kurallara uyulması' şeklinde karar verdik. Bu karardan da ben şahsen çok memnun oldum.”

Aziz Yıldırım için temenni

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı cezaevinden çıktığında ilk ziyaret edenlerden olacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması ve Yıldırım'ın tahliye tarihiyle ilgili tahmininin sorulması üzerine Aysal, yargı süreciyle ilgili bir zamanlama yapmasının söz konusu olamayacağını ifade ederek, “Biz iyi niyetimizle en kısa sürede bunun (tahliyenin) olmasını söyleyebiliriz. İnşallah hayırlısıyla en kıza zamanda sayın Yıldırım da futbol camiasının içindeki yerine geri döner” temennisinde bulundu.

Aysal, gazetecilerin ABD'deki Galatasaraylılar'a yönelik bir mesajının olup olmadığını sorması üzerine ise, “Ben özellikle Galasaray'ın gelişimi, Türkiye'ye katkısının daha da artması için, Galatasaray'ın yurt dışındaki başarılarını geliştirmesi ve devam ettirmesi için çalışıyorum ve bundan sonra da bunun için çalışacağım. New York'taki Galasaraylılar'ın da bunda çok büyük bir payının olacağından eminim. Çok ümitliyim ve Galatasaraylılar'a güveniyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!