TÜSİAD'a ‘torun’ başkan

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADa ‘torun’ başkan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2004 02:06

Tuncay Özilhan'ın, 3 yıldır sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığını bırakacağı TÜSİAD'da, bu görevi yarın Ömer Sabancı üstlenecek. Bir yıldır başkan yardımcısı olarak TÜSİAD'ın 12'inci başkanı olmaya hazırlanan Ömer Sabancı, TÜSİAD Başkanı sıfatını taşıyacak ikinci Sabancı olacak.

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yarın yapılacak Genel Kurulu'nda başkanlık görevini Tuncay Özilhan'dan Ömer Sabancı devralacak.

TÜSİAD'ın Sabancı Center'da yapılacak 34'üncü Genel Kurulu seçimsiz olarak yapılacak. Ancak geçen yıl yapılan seçimli genel kurulda başkanlığı bir yıl uzatılan Tuncay Özilhan'ın ayrılmasıyla, hem başkanlık koltuğu hem de bir yönetim kurulu üyeliği boşalacak. Prosedüre göre, yönetim kurulu kendi içinde yapacağı seçimle bu görevlere atama yapacak.

GENÇ NESİL İŞ BAŞINDA

Yönetim kurulunun daha önceden üzerinde mutabık kaldığı Ömer Sabancı, TÜSİAD'ın yeni başkanı olacak. Ömer Sabancı, 1986 yılında TÜSİAD Başkanlığı, 1987-90 yıllarında da Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı yapan Sakıp Sabancı'dan sonra, Sabancı Ailesi'nden bu görevi üstlenen ikinci kişi olacak. Ömer Sabancı ile birlikte TÜSİAD’da ‘torun’ dönemi de açılmış olacak. Ömer Sabancı, Sabancı Grubu’nda üçüncü kuşağın temsilcileri arasında yer alıyor.

Tuncay Özilhan'ın yönetimden de ayrılmasıyla boşalacak üyeliğe ise, yedek üyelerden Ayça Dinçkök Sandıkçıoğlu gelecek. Geçen yıl 26 yaşında TÜSİAD'a üye olan ve yedek üye olarak yönetim kuruluna giren Ayça Dinçkök Sandıkçıoğlu ise, TÜSİAD'ın 1987-88 döneminde başkanlığını yapan Ömer Dinçkök'ün kızı. Halen Aksu İplik Dokuma Genel Müdürü Yardımcısı olan Ayça Dinçkök Sandıkçıoğlu, TÜSİAD yönetim kurulunun hem en genç üyesi ve hem de Kanal D İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ile birlikte iki kadın üyesinden biri olacak.

FEDERASYONA KATILIM

Yeni yönetimde, Mustafa Koç'un başkan yardımcılığı görevini sürdürmesi, diğer başkan yardımcısının ise Pekin Baran olması bekleniyor. TÜSİAD'ın Ocak 2005'te yapılacak seçimli genel kuruluna kadar yönetim görev alacak diğer isimler ise, Ömer Aras, Cem Duna, Şadi Gücüm, Tufan Ünal, Oktay Varlıer ve Genel Sekreter Haluk Tükel'den oluşuyor.

Bu arada yönetim kurulundaki görev değişikliklerinin dışında TÜSİAD Genel Kurulu'nun diğer önemli gündem maddesi, federasyon üyeliğinin karara bağlanması olacak. TÜSİAD'ın öncülüğünde 7 yıldır Türkiye SİAD platformu olarak birlikte hareket eden işadamlarının ‘‘Türkiye Girişimciler ve İşdünyası Konfederasyonu’’ olarak örgütlenmesi doğrultusunda bir tüzük değişikliği yapılacak. Bu değişiklik ile de TÜSİAD, oluşturulacak konfederasyon bünyesindeki Marmara ve Ege Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'na üye olacak.

Özilhan döneminin son raporu olarak Yargı Reformu Raporu'nu kamuoyuna tanıtan TÜSİAD'ın Genel Kurulu'na onur konuşması olarak ise Adalet Bakanı Cemil Çiçek katılacak.

Yeni başkan Sabancı'da kimya grubunun başında

TÜSİAD'ın 12'inci başkanı olarak bir yıldır yeni görevine hazırlanan Ömer Sabancı, 1959 yılında Adana'da doğdu. Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdikten sonra ABD'de Delaware Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı. Sabancı Topluluğu'nun Avrupa'daki çeşitli şirketlerinde çalıştıktan sonra Sasa'da genel müdürlük dahil çeşitli pozisyonlarda 15 yıl görev yaptı. DuPont-Sabancı Polyster ortaklığının kurulmasına önderlik eden Ömer Sabancı, kuruluşunun ardından DuPontsa'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, İcra Komitesi Üyeliği ve Kimya Grubu Başkanlığı görevlerini sürdüren Ömer Sabancı, evli ve üç çocuk babası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!