Diyanet’ten açıklama

DİYANET İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdülkadir Özkan “Diyanet’in listesinde milletvekiline hakaret” (19.1.2012) başlıklı yaza şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Köşenizde bahsi geçen ‘Diyanet Haberler’ adlı internet sitesinin Diyanet İşleri Başkanlığı ile dolaylı ya da doğrudan hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Adı geçen Milletvekili ‘Diyanet Haberler’ sitesinde okuduğunu söylediği yazı üzerine Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ve Dr. Ekrem Keleş ile telefon görüşmesi yapmış ve kendisine sözünü ettiği sitenin Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir bağlantısı olmadığı ifade edilmiştir. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda verdiği hukuk mücadelesi de kendilerine anlatılmıştır. (Bu konuda Türk Patent Enstitüsüne yapılan müracaat Hukuk Müşavirliğimiz tarafından takip edilmektedir.) Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi hesapları dışında sosyal medya ortamlarında kullanılan diğer tüm site ve sayfaların Başkanlık ile hiçbir bağlantısının bulunmadığı kamuoyuyla paylaşılmıştır.”

Haberin Devamı

-15 dereceye çadır

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara’da kışın en soğuk günlerinin yaşandığı dönemde Dikmen Vadisi’nde yıkım gerçekleştirmek isteyen Ankara
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i TBMM’ye şikayet etti.
Gök’ün konuşması şöyle:
“Burada yaklaşık 600 hane 1200 kişi, 1970’li yıllardan bu yana yaşamaktadır. Yoksul ve emekçi kesimi oluşturan halk alın teri ile, bin bir güçlükle ancak ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır bu insanları buradan çıkartmak istemekte, onlara katlanamayacakları koşullar dayatmaktadır.
Belediye Başkanı halka limon satıp para kazanmalarını önermekte, bu şekilde belediyeye para ödemelerini istemektedir. Dikmen Vadisi halkı adil ve katlanabilir bir çözümden yanadır ancak oturdukları yerlerin kentsel dönüşüm adı altında rant uğruna yağmalanmasına ve mağdur edilmelerine de karşıdırlar.
Dikmen Vadisine gittiğimizde, emniyet ve Büyükşehir görevlileri ve diğer yetkililerle yaptığım görüşmede “bu soğuk havada insanları mağdur etmeyelim, 3-4 gün süre tanıyalım,bu insanlara bir yer bulabilirim” çözümünü ilettim .Bu arada panzerler üzerime su sıktı ve ortam büyük ölçüde gerginleşti. Yine soğuk kanlılığımızı kaybetmeden soruna çare bulma yönünde gayretlerimizi sürdürdük. Belediye görevlileri Melih Gökçek’le görüştüler, o da benim orada olduğumu öğrenince yıkıma devam kararını büyük bir kararlılıkla verdi. Tam o sırada arayan İçişleri Bakanımızla bir görüşmem oldu, kendilerine durumu arz ettim. İnsani ve vicdani açıdan 3 gün süre tanındığında sorunu çözebileceğimi ifade ettim. Sayın Bakanımızda makul karşıladı ve yıkımı durdurdu.
Ankara’da burnumuzun dibinde insanları karda, kışta soğuğa teslim etmek hangi vicdana, akla hizmet edebilir?
Bu insanlar bugün müdahalemizle evlerinden çıktılar ve kendi elleriyle evlerini yıktılar, Ankara’nın ayazına gece eksi –15 derecede çadır kurdular.
Karda ve kışta insanların soğuğa terk edilmesini acaba AKP’li milletvekili arkadaşlarımız ve sayın bakanlarımız onaylıyorlar mı?”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yönelttiği soru önergesine; Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)’nun, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) internet sitesinde iş ilanlarının yayınlanması ve üyelerin iş bulmaları için yardımcı olunması işlemine karşı 12 bin lira para cezası kesmesi üzerine, “Meslek Odaları, üyelerinin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalarda bulunmak görevleri arasındadır. Hal böyleyken yapılan uygulama ne anlama gelmektedir?” diye sorduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları