Çökertilen bir yapı

ÇANKAYA’daki Atakule birkaç yıl öncesine kadar Ankara’nın modern dönemde yapılmış en önemli simgelerinden biriydi.

Haberin Devamı

Şehrimize gelen turistlerin ve öğrenci gruplarının uğrayıp kulenin seyir terasınndan Ankara’yı seyrettikleri bir turistik yapıydı. Sonra ne olduysa o güzelim tesis bir nevi kaderine terk edildi. Cinnah Caddesi’nin tek yönlü yapılması ilk darbeyi vurdu. Daha sonra Atakule el değiştirince içerisindeki kiracılar birer ikişer dükkanlarını kapatıp terk ettiler. Sinemalar kapandı. Kala kala Migros ve Vakıflar Bankası ile Mohikanların sonucusu gibi çıkmamakta direnen birkaç dükkan kiracısı kaldı. Binanın eski sahibi olan Vakıflar Bankası’nın da taşınacağı söyleniyor.
Maaşallah Ankaralılar da bu konuda çok rahat. Yahu şehrin simgesi olan bu tesise ne yapılmak isteniyor, ekonomik ömrünü doldurmadan yıkılıp yerine başka birşey mi yapılacak falan diye pek soran da yok. Şu andaki haliyle Atakule tam bir hayaletler şatosu gibi. Acaba birileri çıkıp da oraya ne yapılacağını açıklayabilirler mi?
Yoksa tesisin adı bazılarını rahatsız mı ediyor?                       m Bedirhan ERDOĞAN

Haberin Devamı

Cuma namazı ibadet mi işkence mi?

BEN beş vakit namazını ve Cuma namazını aksatmadan kılan dindar biriyim. İşyerim Kocatepe Camii yakınında olduğu için Cuma namazlarını bu camide kılarım. Bu Cuma günü sabahtan polis aracının hoparlöründen vaaz başladı, o aracı kaldırın, şu aracı alın gidin gelin... Burada sık sık cenaze namazı töreni yapıldığı için alışığız. Bugün gene araçlar itilip kakılacak derken, Cumhurbaşkanı’nın Cuma namazını Kocatepe Camiinde kılacağını duyduk... Bunu galiba Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da duymuş olmalı, çünkü 5 dakika içinde ellerinde süpürgelerle Büyükşehir Belediyesi ekipleri sökün etti. Halbuki bu cami 30 yıldır burada. Ekipler hiç böyle gelmezlerdi, özlerdik ama gene gelmezlerdi, gerçi ne zaman Cumhurbaşkanı veya Başbakan veya çok ama çok üst düzeyde cenaze varsa görünürdü ekipler... Anlayacağınız Allah rızası için gelmezlerdi.
Neyse namaza gittik bu cami büyük olduğu için cemaati de kalabalık olur mevcut kapılar yetmez. Hayda dış kapıların yarısı kapalı cemaatin üstünü arayacaklar; cemaat akın-akın; üç beş polis yetişemiyor; kapılarda izdiham var.
Üstünü aratmak ayrı sıkıntı, yaşlılar rahatsız, polisler cemaatin üstünü aramaktan utanarak görev yapıyorlar. Her hallerinden belli... Polis aramayı “güvenlik için yapıyoruz” dedi. İyi de geçen hafta ondan önceki hafta biz ve güvenliğimiz için buradaydık ama siz yoktunuz!
O sinirle namaz nasıl kılınırsa öyle kıldık.
Sayın Bayer, AKP üyesi ve seçimlerde bu partiye oy vermiş biriyim. Buna da vallahi de, billahi de yemin ederim ama bu olmaz onun için sizin aracılığınızla Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum:
Kocatepe Camisine Cuma namazına gelmesin, ya da şoförünün dahi haberi olmadan aniden gelsin, ya da bir gün önceden TRT’den ilan etsinler; biz o camiden uzak duralım. Huzur içinde ibadet edeceğimiz bir yer bulalım.

Haberin Devamı

19 Mayısı karnaval gibi kutlamalıyız

STADYUMLARDAKİ 19 Mayıs törenleri kalksın, askeri geçitler son bulsun buraya kadar tamam. Ama bunun yerine çağdaş ileri ülkelerdeki gibi karnaval havasında, daha çoşkulu bir alternatif kutlama şekli önerilse halkımız tepki göstermez aksine makul karşılardı diye düşünüyorum.
İyi ama AKP hükümeti böyle bir girişimde bulunmayıp sadece kutlamaları okullara hapsetti!
m E.B.

Yazarın Tüm Yazıları