Rekor getiren zafer

Güncelleme Tarihi:

Rekor getiren zafer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 5-1'lik skorla mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça yükseltti ve Fatih Terim yönetiminde bir rekora imza atmış oldu.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Milan Baros, 42 ve 68. dakikadalarda Johan Elmander, 48. dakikada penaltıdan Felipe Melo ve 87. dakikada Engin Baytar kaydetti. Konuk takımın tek golü ise 66. dakikada eski bir Galatasaraylı olan Mustafa Sarp'tan geldi.

KARŞILAŞMADAN KARELER 

Karabükspor'un Kongolu oyuncusu Mabiala 45+1. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı...

Lider Galatasaray, bu galibiyetle puanını 46'ya yükseltti. Kardemir Karabükspor ise 16. sırada ve 15. puanda kaldı.

Sarı-kırmızılı takım ligin 21. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Kardemir Karabükspor ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek..

TERİM: BU DURUMDAN HİÇ HOŞLANMIYORUM

Haberin Devamı

KORKMAZ: BUNLARI BİR DAHA YAPMAYACAĞIZ

Mustafa Sarp yine attı

Eski bir Galatasaraylı olan ve ligin ilk yarısında Samsunspor forması giyen Mustafa Sarp, sarı-kırmızılı takımın ilk devrede Samsunspor ile oynadığı ve 3-1 kazandığı maçta da takımının tek golünü atan isim olmuştu.

Terim rekor kırdı

/images/100/0x0/55ea4304f018fbb8f874a0f9

Galatasaray bu galibiyet ile arka arkaya oynadığı 9 maçını da kazanmış oldu. Bu 9 maçlık seri tenik direktör Fatih Terim için bir ilk oldu..

15 Ocak Pazar
13:00 SİVASSPOR-ANKARAGÜCÜ: İLKER MERAL
13:00 ORDUSPOR-İSTANBUL BELEDİYE: BARIŞ ŞİMŞEK
16:00 MERSİN İDMAN YURDU-ANTALYASPOR: BÜLENT YILDIRIM
16:00 TRABZONSPOR-SAMSUNSPOR: YUNUS YILDIRIM
19:00 BEŞİKTAŞ-BURSASPOR: ÖZGÜR YANKAYA

16 Ocak Pazartesi
20:00 MANİSASPOR-FENERBAHÇE: KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU
20:00 KAYSERİSPOR-GAZİANTEPSPOR: HALİS ÖZKAHYA

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Servet, ligde 4. kez ilk 11'de

Bu sezonun 20. haftasında, 9. lig maçına çıkan Servet Çetin, Kardemir Karabükspor maçıyla 4. kez ilk 11'e girmiş oldu. Fatih Terim'den şans bulmakta zorluk çeken isimler arasında yer alan Servet, ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlamıştı. Servet Çetin, Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynanan Adana Demirspor maçında ilk 11'de Gökhan Zan ile birlikte görev alırken, bu ikilinin yaptığı bireysel hatalar dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena'da rakipler 10 kişi kalıyor

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı son 3 lig maçında rakipler 10 kişi kaldı. Sarı-kırmızılıların Manisaspor'la yaptığı maçta Yiğit İncedemir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yaptığı maçta Pierre Webo ve bugün yapılan Kardemir Karabükspor maçında da Larrys Destin Mabila kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımlarını eksik duruma düşürdüler.

Elmander'in gol orucu bitti

Galatasaray'da Kardemir Karabükspor ağlarını 2 kez havalandıran Johan Elmander, gol orucunu noktaladı. Ligde son golünü Trabzonspor'a karşı atan İsveçli oyuncu, Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçlarında skor üretemezken, bugün attığı 2 golle bir kez aha kalitesini ortaya koydu. Elmander, gol sayısını 8'e çıkararak yeniden takımın en skorer ismi olurken, onu 7'şer golle Selçuk İnan ve Milan Baros takip etti. Diğer yandan, Kardemir Karabükspor'a penaltıdan gol atan Felipe Melo da gol sayısını 5'e çıkarırken, Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe derbisinin ardından ilk kez golle tanıştı. Sarı-kırmızılı takımda Engin Baytar ise bu sezon ligdeki 2. golünü Kardemir Karabükspor'a karşı kaydetti.

Muhammet Altıntaş'e plaket

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlediği, “Galatasaray efsanelerini anıyor” organizasyonunun Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki konuğu Muhammet Altıntaş oldu. Galatasaray'da top koşturan isimler arasında yer alan Muhammet Altıntaş'a maç öncesi plaket verildi ve eski futbolcunun stat skorbordunda görüntüleri yayınlandı.

Maç öncesi saygı duruşu

Galatasaray-Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, “Saygıyla anıyoruz” yazısına yer verildi.

Haberin Devamı

Metro ulaşımı yapılamadı

Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçının ardından Türk Telekom Arena Stadı'ndan metro seferleri yapılamadı. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle İstanbul'da yaşanan ulaşım sorunlarından Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçını izlemeye gelen taraftarlar da etkilenirken, karşılaşma sonrası metro seferlerinin yapılamayacağı duyuruldu. Stat hoparlörlerinden metro seferlerinin maç sonrası yapılamayacağı duyurulurken, ek İETT seferleri konulduğu kaydedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise, Şişhane-Taksim-Hacıosman metro seferlerinin elektrik kesintisinden kaynaklanan arızalar nedeniyle yapılamadığı, maç dolayısıyla Taksim-Hacıosman hattında 37, Kabataş-Taksim hattında ise 57 İETT otobüsünün ek sefer yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Fernando Muslera, Ujfalusi, Semih Kaya, Servet (Dk 60 Sabri), Hakan Balta, Emre Çolak (Dk 73 Sercan), Melo, Selçuk, Kazım (Dk 60 Engin Baytar), Baros, Elmander
Kardemir Karabükspor: Orkun, Erdem, Hamza, Mabiala, Seric, Kağan (Dk 55 Mehmet Çakır), Birol, Mustafa, Cernat (Dk 55 Anıl), Shelton, Erkan (Dk 85 Bilal)
Goller: Dk. 2 Baros, Dk. 42 ve 68 Elmander, Dk. 48 Melo (Penaltıdan), Dk. 87 Engin Baytar (Galatasaray), Dk. 66 Mustafa Sarp (Kardemir Karabükspor)
Kırmızı kart: Dk. 45 1 Mabiala (Kardemir Karabükspor)
Sarı kart: Dk. 55 Kazım Kazım (Galatasaray)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!