Mossad'la ilgili iddialar ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Mossadla ilgili iddialar ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 16:47

Foreign Policy dergisi, İsrail gizli servisi Mossad’a bağlı ajanların kendilerini CIA ajanı gibi göstererek, Pakistan ve İran'da gizli operasyonlar gerçekleştirdiğini öne sürdü. İsrail’in habere tepkisi sert oldu.

Haberin Devamı

Derginin internet sitesinde, dün, Mark Perry imzasıyla yayımlanan özel haberde, Mossad’ın 2007-2008 yıllarında ABD hükümetinin bilgisi dışında Pakistan merkezli Cundullah terör örgütünün üyelerini yanına çekmek için gizli operasyonlar yaptığı iddia edildi.

 

Perry, CIA iç yazışmalarına dayandırdığı haberinde, ABD pasaportu taşıyan ve Amerikan dolarları kullanan Mossad ajanlarının, Cundullah üyelerini İran’da bir dizi saldırı ve suikast düzenlemeye azmettirdiğini belirtti.

 

Dönemin ABD Başkanı Geroge W. Bush’un bu olayı sonradan öğrendiği ve çok öfkelendiği ifade edildi.

 

"TAM BİR SAÇMALIK"

Haberin Devamı

İsrailli üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada haberi, “tam bir saçmalık” olarak nitelendirdi.

 

Yetkili, söz konusu haber doğru olsa, dönemin Mossad şefi Meir Dagan’ın ABD’de “persona non grata” yani istenmeyen adam ilan edileceğini belirterek, “Dagan bir daha asla Washington’a ayak basamazdı” diye konuştu.

 

Haaretz gazetesi, normalde, Tel Aviv yönetiminin Mossad’la ilgili haberlere yanıt vermekten kaçındığını hatırlatarak, “Ancak Perry’nin haberi ile ABD’nin İranlı bir bilim adamına hafta başında düzenlenen suikastı kınaması bir araya gelince, İsrailli yetkililer hiç vakit kaybetmeden haberi yalanladı” yorumu yapıldı.

 

İsrailli yetkililerin 1980’lerdeki Jonathan Pollard olayının ardından Perry’nin haberini cevapsız bırakmaları durumunda iki istihbarat kurumu arasındaki ilişkilerin daha da gerileceğinden endişe ettikleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!