"Hristofyas diye bağırdı"

Güncelleme Tarihi:

Hristofyas diye bağırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Vefat eden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, babasının, son saatlerini ağlayarak anlattı. KKTC'de Denktaş'ın ölümü nedeniyle bir haftalık yas ilan edildi.

Haberin Devamı

Önceki geceyi hastanede babasının yanında geçiren Denktaş'ın kızı Vangöl, KKTC eski liderinin, solunum cihazına bağlanmadan önce yoğun bakımdaki anlarını Anadolu Ajansı ile paylaştı. 

Vangöl, Denktaş'ın, nefes alamaz durumdayken bile eşi Aydın Denktaş için sürekli “Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar..” şarkısını söylediğini, kendisinin de şarkıya eşlik ettiğinde, “Sizleri kaybetmekten korkuyorum” dediğini aktardı.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA DENKTAŞ / WEB TV 

RUM LİDERLERE SESLENDİ

Babasının, Rumca bir şeyler söylediğini, “Rumca anlamıyorum baba, İngilizce ya da Türkçe konuş” dediğini anlatan Vangöl, babasının, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile diğer Rum liderler için, “'Söyle kendilerine, burası bağımsız bir cumhuriyettir' dedi ve 'Hristofyas' diye bağırdı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Vangöl, Denktaş'ın, Kıbrıs müzakerelerinden bahsettiğini, toprak ayarlamalarına, iskana değindiğini ve “Nasıl olacak, nasıl yerleşecek bu insanlar?..” dediğini kaydetti.

"BENİ EVİME GÖTÜRÜN"

Babasına, “bunları düşünmemesi gerektiğini” söylediğini, ancak Denktaş'ın “Benim düşünmem gerek” diye yanıt verdiğini dile getiren Vangöl, sabah saatlerinde de “Beni evime götürün” dediğini, kendisinin de “Biraz daha güçlen evimize gideceğiz” karşılığını verdiğini söyledi.

Babasının nefes almakta zorlandığını, gece boyu konuştuklarını, konuştuklarının zaman zaman anlaşılmadığını ifade eden Vangöl, “Ama hiç bir zaman bilincini kaybetmedi, son ana kadar” dedi.

HASTANEYE AKIN ETTİLER / FOTO GALERİ

HRİSTOFYAS RUMLARI UYARDI

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, Rumlara, Denktaş'ın vefatı nedeniyle üzüntü yaşayan Kıbrıslı Türklerin duygularına saygı göstermeleri çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hristofyas, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu arayarak, Denktaş'ın vefatından dolayı taziyede bulunduğunu söyledi.

22-24 Ocak'ta New York Grentree'de yapılacak Kıbrıs zirvesine de değinen Hristofyas, “New York'a kasıtsız şartsız teslim olmaya gitmiyoruz. Hakemliği ve takvimleri kabul etmemiz söz konusu değildir” dedi.

Haberin Devamı

Rum lider, “bu kritik günlerde herkesin destek ve dayanışmasına ihtiyacı  olduğunu” söyledi.

Hristofyas'ın Eroğlu'ndan önce Serdar Denktaş'ı aradığı ancak ulaşamadığı bildirildi.

EN SON DOKTORLARINI ZİYARET EDERKEN GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

KKTC'DE BAKANLAR KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

DOKTORLARI DENKTAŞ'IN ÖLÜM HABERİNİ BÖYLE VERDİ / WEB TV 

CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI / WEB TV

DENKTAŞ'IN OĞLUNDAN İLK AÇIKLAMA / WEB TV

RAUF DENKTAŞ HAYALLERİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!