Barak: Esadlar'ın birkaç hafta ömrü kaldı

Güncelleme Tarihi:

Barak: Esadların birkaç hafta ömrü kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 16:22

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin “birkaç hafta içinde” ülkenin kontrolünü yitireceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

İsrail parlamentosu dış ilişkiler ve savunma komitesinde, milletvekillerine bir konuşma yapan Barak, “Esad ailesinin Suriye’nin kontrolünde geçireceği birkaç haftadan fazla zamanı kalmadı” dedi. 

 

Komite başkanının, basın mensuplarına aktardığına göre Barak, Esad’ın devrilmesinin ardından Suriye’de nasıl bir durum ortaya çıkacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Esad ailesinin iktidarının sona ermesinin, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nin durumunu da etkileyeceğini savunan Barak, “İktidarın kaybedilmesi dolayısıyla, kuzeyde Golan Tepeleri ve daha geniş bir alanla ilgili gelişmeler yaşanabilir” dedi.

 

Haberin Devamı

SON YAKIN AMA MÜDAHALE YOK

Barak, Esad rejiminin durumunun, iç ve dış baskılar dolayısıyla gittikçe kötüye gittiğini belirterek, “Rejimin ne zaman devrileceğini net bir şekilde görmek zor olsa da bu yönde bir eğilim olduğu ortada. Her geçen gün rejimi sonuna yaklaştırıyor, Şam’ın gücü azalıyor” dedi.

 

Ancak an itibarıyla Suriye’ye yönelik uluslararası bir müdahalenin söz konusu olmadığını da belirten Barak, “Çünkü dünya henüz şu anki rejimin bir alternatifi olmadığının farkında” dedi.

 

Barak, Esad rejimin devrilmesinin “radikaller eksenine ağır bir darbe” olacağını, özellikle de Tahran üzerinde büyük bir etki yapacağını belirtti.

 

Barak daha önce de Esad'ın devrilmesinin Ortadoğu için büyük bir şans olacağını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!