Aziz Kocaoğlu ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Aziz Kocaoğlu ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 10:21

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden soruşturma kapsamında yazılı davet üzerine İzmir Adliyesi’ne gidip Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Cengil’e “Şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Kocaoğlu ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 16 bürokratın tutuklu bulunduğu “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kurulan örgütün faliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, belgede sahtecilik, kurumu zarara uğratmak, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Aziz Kocaoğlu’na ifade için çağrı yazısı yılın son günlerinde ulaştı.

Başkan Aziz Kocaoğlu da yılın ilk mesai gününde Bornova’daki evinden taksiye binip yanında korumaları ve belediye görevlileri olmadan İzmir Adliyesi’ne gidip “Şüpheli” sıfatıyla Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’e ifade verdi. Avukatlar Bilge Özer, Nilay Çokkılınç ve Ercan Demir de Kocaoğlu’nun savunmasına yardımcı oldu.

ÇALIŞANLAR HABERLERDEN ÖĞRENDİ

Kocaoğlu’nun ifade verdiğini belediye çalışanları, CHP’liler televizyonlardan öğrendi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da adliyeye geldi. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu da İzmir Adliyesi’en gelip bilgi almaya çalıştı. Milletvekili Alaattin Yüksel adliyeye girişti şunları söyledi.. “Çok bilgimiz yok. Bilgi almak için geldik. Ne olup bittiğini öğrenmeye geldik. Sayın Kocaoğlu benim çoculuk arkadışımdır. Bizler ömrümüzde adliye görmedik. Adliye koridorlarında dolaşmadık. Benim tanıdığım Kocaoğlu Türkiye’nin en dürüst belediye başkalarından biridir, hatta bir tanesidir. Uzun süredir İzmir’de yaşananların onun şahsıyla veya bürokratlarıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Hiçbirinin hesaplarında zenginleşme yoktur. Kıt kanaat geçinen insanlardır. Onların haklı nedenlerle cezaevinde tutulduğuna inanmıyorum. Kocaoğlu tutuklamaların ardından isyan ediyordu. Bununla ilgili adliyeye çağırılmış olabilir. Bu yöntem, bu tarz dünyanın hiçbir yerinde sonuca ulaşmamıştır. Başbakan Erdoğan da benzer suçlamalarla karşılaşmıştır. Kendisine sesleniyorum, “sizin yaşadıklarınızın sizin muhaliflerinizin yaşamasına izin vermeyin. Demokrasiye inanıyorsanız bunu gösterin.' Bu tür zulümlerin yapılmasına izin vermemelidir. Büyükşehir’de yaşandığı iddia edilen olaylar da özel yetkili mahkemelerin yetkisi kapsamında değildir. Ortada çete de yoktur, reis de yoktur.”

Haberin Devamı

ÖĞLE ARASI VERİLDİ

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özel yetkili Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadaye saat 12.15’de öğle yemeği arası verildi. Başkan Kocaoğlu Adliye binası içindeki Baro Başkanı Sema Pektaş’ın makam odasına gidip bir süre dinlendi. Daha sonra odadan çıkan Kocaoğlu, sorulara, "Ne diyebilirim? Bildiğiniz soruları soruyorlar" dedi. Kocaoğlu daha sonra ifadeye devam için yeniden özel yetkili savcının odasına gitti. Öğleden sonraki ifadeye Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Haydar’ın da katıldığı öğrenildi.

Kocaoğlu’na çoğunlukla müfettiş ve bilirkişi raporlarında yeralan bilgiler doğrultusunda 18 soru yöneltildiği belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın da geçen cuma günü ifade verdiği ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında adliyede ifade veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu telefonla aradığı bildirildi.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, sorgusuna ara verilen Aziz Kocaoğlu'nu telefonla arayarak, desteğini ilettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik baskın ve yıldırma faaliyetlerinin uzantısı olarak ifadeye çağrılan ve adliyede sorgusu yapılan Belediye Başkanı Kocaoğlu'na, 'Size, arkadaşlarınıza ve belediyeye yönelik baskın, saldırı ve yıldırma operasyonunu büyük bir dikkatle izliyoruz. Desteğimiz sizinle. Bunları aşacağız' dedi.”

Haberin Devamı

ADLİYEDEN AYRILDI

Aziz Kocaoğlu’nun saat 09.45’de başlayan ifadesi saat 15.30 sıralarında tamamlandı. İfadenin tamamlanmasının ardından soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcıları, Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar’ın başkanlığında mütalada bulundu. Ardından Kocaoğlu serbest bırakıldı. Dışarıda bekleyen yaklaşık 200 kişi ’İzmir seninle gurur duyuyor’, ’Burası İzmir Kayseri değil’, ’İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ sloganları attı. Aziz Kocaoğlu’nu eşi Türkegül, oğulları Çağdaş ve Ulaş Kocaoğlu da Aziz Kocaoğlu’nu adliye kapısında bekledi.

ÇOK İYİYİM GİDİP ÇALIŞACAĞIM

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Aziz Kocaoğlu, "Cuma günü ifade vermek için adliyeye çağırıldım. Sabah 10.00’den şu ana kadar ifade verdim. İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu kapsamında birçok sorular soruldu. Bildiklerimi, bildiğiniz cevapları verdim. Bilemediklerime ’bilmiyorum’ şeklinde cevap verdim. Şu an ifadem bitti. Belediyeye gidip çalışmama devam edeceğim. Malum sorular soruldu. Umuyorum ki cezaevindeki arkadaşlarım biran önce özgürlüklerine kavuşur. Herkese teşekkür ediyorum. Çok iyiyim gidip çalışacağım. 205’inci madde kapsamında örgütle ilgili sorular da soruldu cevaplarımı verdim" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu daha sonra Adliyeden slogan ve alkışlar eşliğinde ayrıldı.

İFADENİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında adliyeye çağrılan ve serbest bırakılan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Savcılıkta verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı. Başkan Kocaoğlu’na, beş sayfalık ifadesinde özellikle, Çankaya Katlı Otopark, Spor Kulübü ihalesi, banliyö tanıtım filmi, kumanya, mandalina ve pide dağıtımları, konser ve kültürel organizasyonlar, Buca Toplu Konut yangın merdiveni ihalesi, personel bilgisayarlarının harddisklerinin değiştirilmesi yönünde sorular soruldu. Başkan Kocaoğlu’nun önüne ayrıca, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’le yaptığı telefon görüşmesinin TAPE kayıtları da konuldu.

’BUNLAR TEKNİK KONULAR’

Mal varlığı konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne beyanda bulunduğunu, buradan tespit edilebileceğini söyleyen Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 22 Haziran 2004’ten bu yana görev yapmaktayım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim asıl görevim, ana statejileri belirlemektir. Belediyenin büyük projelerini gerçekleştirmek için kararlar almaktır. Bunların uygulanmasını, ilgili birimler gerçekleştirir. Benim ihale mevzuatını bilmem mümkün değildir. Bu konuda, bu işi bilen görevliler bu çalışmaları yaparlar. İhalelerin bölünerek doğrundan temin gibi yöntemlerle alınması konusunda benim mevzuat açısından bilgim yoktur. Bu tür uygulamalardan da benim herhangi bir haberim bulunmamaktadır. Bunlar teknik konulardır" dedi.

TAPE KAYITLARI ÖNÜNE KONDU

Başkan Kocaoğlu’nun savcılıktaki ifadesi sırasında, Çankaya Katlı Otopark ihalesiyle ilgili Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ile yaptığı görüşmenin TAPE kayıtları da önüne kondu. Başkan Kocaoğlu’nun yüzüne okunan kayıtlarda,

"Kocaoğlu: İptal edilmiş zaten

Pervin Şenel Genç: Tabi iptal edilmek için yaptık, öbür firmaların üstünde bıraktık. İZELMAN çekilse iptal itiraz hakkı doğacak diye bu şekilde yakaladık.

Kocaoğlu: Açıpta telefonda konuşma diye şey yaptım.

Kocaoğlu: İptal edelim.

Pervin Şenel Genç: Ha ihaleye çıkarmayalım mı

Kocaoğlu: İhaleye çıkmasın

Pervin Şenel Genç: Tabi tabi tersimi yapacaz" şeklindeki konuşmalar soruldu. Başkan Kocaoğlu, ihale sürecini detaylı anlattığı cevabında, "Kaldı ki, belediye, vakıflar ve İZELMAN kamu sermayesi ile faaliyette bulunan kurumlardır. Bu nedenle, ihalenin iptalinde kamu zararı söz konusu değildir. Açıklamalarımdan da anlaşılacağı üzere, bu ihalenin iptalinde, ihaleye fesat karıştırılması söz konusu değildir" dedi.

’BİLGİM YOKTUR, İZİN VERMEM’

Başkan Kocaoğlu, ayrıca, "Belediye Spor Kulübü’ndeki 15-20 başlık altında tespit edilmiş usulsüzlüklerle ilgili benim herhangi bir bilgim yoktur. İzmir Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca yapılan personel işe alımı gibi ihalelere, Akdeniz firma temsilcilerinin girmesini engellemeye çalıştıkları iddiasının bana sorulmasını kabul etmiyorum. Bu tür ihalelere kimin gireceğini, kimin girmek istediğini biz belediye olarak bilemeyiz. Personelim de bilmez, ilgilenmez. Büyükşehir Belediyesi olarak 2004’ten bu yana 4 trilyon 750 milyon TL’lik ihale yapılmıştır. Ve bunlarda yüz akı ile yapılmış ihalelerdir. Belediye olarak özel günlerde, hediyeler dağıtırız. Öğretmenlere dağıtılan şal ve kaşkol bu kapsamdadır. Bunların alınması ve ücretlerinin ödenmesi konusunda bir bilgiye sahip değilim. Teslim alınan malların sözleşmeye uygun olup olmadığı konusunda da bilgim yoktur" dedi.

’ACİZ BİR KİŞİ DEĞİLİM’

İZBAN’ın yaptığı banliyö ulaşım sisteminin halka tanıtılması ve benimsetilmesi gerektiğini de söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bu filmin kimlere yaptırıldığı ve nasıl yaptırıldığı konusunda bilgim yoktur. Bu alımların bölünerek doğrudan temin ile yapılması hakkında bilgi sahibi değilim. Mahalli seçimler sırasında, seçim bürolarına dağıtılan kumanyalardan bilgi sahibi değilim. Üç adet seçim bürom vardır. Bu bürolara, bu tür kumanyalardan göndertmedim. Bugüne kadar 1 kuruş haksız menfaat sağlamadım. Seçim kampanyası giderlerini ödemekten aciz bir kişi de değilim. Bununda bu şekilde ifadelere geçmesini ve saklanmasını talep ediyorum. Seçim bürolarına, pide dağıtımı iddiasını da kabul etmiyorum. Bu tür dağıtımlara da kesinlikle izin vermem. 2010 yılında mandalinalar dalında kalmıştı. Üreticilere yardım amaçlı bir karar aldık. Grand Plaza şirketine ödeme yapılması konusunda yönetim kurulu olarak karar alındığından benim bir bilgim yoktur. Alınan mandalinaların ücretlerinin ödenmesi konusunda bilgi sahibi değilim" dedi.

KIRMIZI DOSYA SORUSU

Başkan Kocaoğlu, "Seçim startı etkinliğini CHP il teşkilatı yapmış ise ve ücreti ödenmezse bu ücreti bizzat ben karşılayacağımı söyledim. Sonradan bana gelen yazıda, Hakan Say’ın avukatı aracılığıyla 61 bin TL’lik alacak davası açtığını öğrendim. Halen bu dava da devam etmektedir. Mahkeme karar verdiği takdirde bu parayı ben ödeyeceğim. Kırmızı dosyanın mahiyeti de budur. Balkan Halk Dansları festivali, gençlik yaz kampı organizasyonu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ihaleler, Şevval Sam konseri, açık hava yaz sinema gösterim ihalelerine fesat karıştırıldığı konusunda bilgi sahibi değilim" dedi. Başkan Kocağlu, Buca Toplu Konut evlerindeki yangın merdiveni ihalesiyle ilgili olarakta, "Yangın merdiveninin tekrar ihale edilmesi konusunda ben sonradan bilgi sahibi oldum. Yönetmeliklerde değişiklik olmuş, bu nedenle yangın merdiveni zorunluluğu getirilmiş. Bu şekilde bana bilgi verilmiştir. Yapılan ikinci ihalenin yanlış olduğu konusunda ben aynı kanaatte değilim" dedi.

OTOBÜS DURAK İHALESİ

Başkan Kocaoğlu, öğleden sonraki ifadesinin devamında da, otobüs duraklarındaki ihalelerle ilgili, "Bu ihalenin nasl yapıldığını ve ihaleden sonra durak yerlerinin değiştirildiği konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. İhaleyi hangi firmanın aldığını bilmiyorum. Şu anda da bu konuda bilgi sahibi değilim" Başkan Kocaoğlu, Sheraton Oteli’ndeki opera binası jüi çalışması, körfezin temizlenmesiyle ilgili gezi yapılması konusundaki masrafların İZFAŞ tarafından ödendiğini, bu konuda da bir usulsüzlük olmadığını, bilirkişi raporlarını kabul etmediğini dile getirdi.

HIZIR, RAPORA DAYANARAK GÖREVDEN ALINMIŞTIR

Bir bankada özel bir hesap bulunduğuna dair bilgisi olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Sait Ersu Hızır’ın, İZULAŞ şirketinin 2008-2011 yılları arasında, araçlarını, cep telefonlarını ve bilgisayarlarını kullanıp masraflarını şirkete ödetmesi konusunda hiçbir bilgim yoktur. İZSU da bazı şikayetler gündeme geldi. Bu şikayetlerin araştırılmasını istedim. Raporun içeriğinde de bu konular yer almaktadır. Fatma Ozan, daire başkan vekilidir. Bu rapora dayanarak görevinden alınmıştır" dedi.

EXPO SORUSU

2007 yılında EXPO adaylık sürecinde tanıtımla ilgili ZED tanıtım organizasyon ile Büyükşehir Belediyesi’nin irtibatı olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "ZED tanıtıma, doğrudan belediyenin herhangi bir ödeme yapması söz konusu değildir. Yetkili kurumlarımız tarafından EXPO’nun tayin ettiği yerlere gerekli ödemeler yapılır. ZED firmasının, belediye ile uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi.

HIZIR’IN YALANINI YAKALADIM

Belediyedeki bazı kurum yetkililerinin kullandığı bilgisiyarların işletim sistemlerinin değiştirilmesi konusunda bilgi sahibi olmadığını söyleyen Bakan Kocaoğlu, ifadesinin son kısmında, "Göreve geldiğim günden bu yana, yalanını yakaladığım hiçbir kimse ile çalışmadım. Sait Ersu Hızır, önce ESHOT Genel Müdürü olarak çalışıyordu. Kendisini, Genel Sekreter olarak görevlendirdim. Daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser ile birlikte bir yalanını yakaladım. Ve kendisi ile çalışmaya son verdim. Çete lideri olduğu iddia edilen benim, çetenin ikinci adamı olduğu iddia edilen Ersu Hızır’ı yalanını yakalayıp görevinden alması dahil çete iddiasının yerinde olmadığının en büyük, birinci kanıtıdır. İhaleler, vergi kontrolörleri, bilirkişilerin incelemesine tabi tutulmuştur. Bu raporlar çerçevesinde, bahse konu iddiaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Burada bilirkişilerin bilgi eksikliğinden, mevzuatlar çerçevesinde eksik bilgiye sahip oldukları için, raporlarındaki iddialar da uygun değildir. Eksiktir. Ve yerinde değildir. Bilirkişi raporlarının hiçbirisini kabul etmiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çete suçlamasını şiddetle reddediyorum. Böyle bir iddiada bulunmanın, sadece İzmir Belediyesi’ni değil ve şahsımı değil, 4 milyon İzmirliyi de yaraladığını iddia makamına belirtiyorum. Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum" dedi.

BUGÜNE KADAR NELER OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kurulan örgütün faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, belgede sahtecilik, kurumu zarara uğratmak, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla 2 mayıs 2011 tarihinde özel yetkili cumhuriyet savcılığının talimatıyla operasyon başlamıştı. İlk operasyonda 36 kişi gözaltına alınmış, 20’si tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilmiş, 17 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, organizatör Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, firma yetkilisi Erden Erdener, organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay’ın tutuklanması belediyede deprem etkisi yapmıştı. Daha sonra yapılan itirazlar sonucu Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç ile Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten 30 Eylül'de, Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay da 14 Ekim'de, organizatörler Harun Aslan ve Mustafa Çakar da geçen ay tahliye edilmişti. Böylece ilk operasyonda tutuklu sanık sayısı 11’e indi.

İKİNCİ DALGA

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik birincisinin devamı niteliğindeki ikinci dalga operasyon ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO sunumu için Paris’de bulunduğu 22 kasım 2011 tarihinde gerçekleşmiş, gözaltına alınan 44 kişiden Kültür Şube Müdürü Abdülhalim Cumhur Yazıcı, İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay, Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı Pınar Çalışkan ve Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Cengiz Başkurt, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Konca, Şube üyeleri Necip Binici, Cafer Alt, Memiş Sarı, Yakup Yıldırım, prodüksüyon firması ortağı Sedat Sakur tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 26 kişinin tutuklanması için yaptığı itirazı değerlendiren İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi 13’ü için daha tutuklama kararı verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlu, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, Turkuaz şirketi yetkilileri Gökhan Boğazkesen ve Ferit Faruk Boyacıoğlu, organizasyon şirketi yetkilileri Mustafa Nafi Kaya ile Murat Boyacıoğlu tutuklanıp cezaevine konuldu. Tutuklama kararı verilen İsmail Yoğurtçu ise halen aranıyor.

CEZAEVİNDEKİ BELEDİYE BÜROKRATLARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç
Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen
Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey
İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener
Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlu
Grand Plaza Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu
İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı
İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay
ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker,
Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri
Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı
Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar
Kültür Şube Müdürü Abdülhalim Cumhur Yazıcı
Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı Pınar Çalışkan
Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Cengiz Başkurt,
Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen

AZİZ KOCAOĞLU'NUN GÖRÜNTÜLERİ-ARŞİV / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!