Kadınlar gerçekten daha 'hasta'

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar gerçekten daha hasta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Genel kanı kadınların erkeklerden daha çok doktora gittiği ve yakındığı yönündedir. Ancak son yapılan bir araştırma aslında kadınların bünyelerinin gerçekten de daha zayıf olduğunu ve daha çok hastalandığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Yani sık doktora gitmenin sebebi gereksiz yakınma değil gerçekten bünyelerinin daha zayıf olması. İspanya'da yapılan araştırmaya göre kadınların kronik hastalıklara daha çok yakalandığını gösterdi.

Öncelikle kadınlar ve erkekler üzerinde yapılan anketlerde sağlıklarını değerlendirmeleri istendi. Kadınların yüzde 38.8'i sağlık durumlarının kötü olduğunu belirtirken, yüzde 25.7'si kronik bir hastalığın yaşam kalitelerini düşürdüğünü belirtti. Erkeklerde ise sağlık durumunu kötü olarak nitelendirenler yüzde 27'de kalırken kronik hastalığı olanların yüzde 19.3 olduğu belirtildi.

Daha sonra sağlık kayıtlarıyla karşılaştırılan bu ankette kadınların daha fazla kronik rahatsızlığı bulunduğu belirtildi. Kadınlarda artrit ve akıl hastalığı ile kas problemlerinin daha çok yaşandığı da tespit edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!