Nihayet Türkiye, Noel Baba’yı kullanmaya başladı

Noel Baba’ya Amerika’dan Norveç’e dünya sahip çıkmaya çalışırken, doğduğu yer Demre’ye bizim sahip çıkmamamızı yıllardır yazıyorum. Burası Disneyland gibi bütün dünya çocuklarını çekebilecek bir yer olabilir.

Haberin Devamı

Turizm için Noel Baba’dan daha güzel bir cazibe merkezi olabilir mi?
‘Okyanus ötesinden’ de olsa sesimizi duyan birileri çıktı sonunda... Önceki gün New York Times’ın 24 Aralık yani Christmas sayısında Noel Baba’lı, Demre’li bir ilan yayınlandı. Demre’deki Noel Baba heykelinin önünde poz veren bir çocuk, 2012 yılında herkesi Noel Baba’nın evine Demre’ye davet ediyor.
Afişi hazırlayan, pek çok Hollywood filminin afişini de yapan Emrah Yücel.
Türkiye ilanlarında Noel Baba’yı kullanma fikri onun mu, Turizm Bakanlığı’nın mı bilemem ama bu konuda nihayet ilk adım atılmış oldu.
Çok da doğru, Noel Baba temasına vurgu yapılmalı, sadece Amerika’da değil dünyanın her yerinde... İnanın Türkiye’nin, tanıtım afişlerinde Liverpool takımını kullanmasından daha önemli bu. Bu ilk adımdan sonra da sıra Demre’ye yatırım yapmaya gelmeli.
Oyun parkları, sokaklarında Noel Baba’lar, eğlenceler, yeni yapılacak otellerle Demre şimdiden 24 Aralık 2012’ye hazırlanmalı.
Bütün dünya çocuklarının Noel Baba’yı görmeye geldiği bir yer olmalı Demre... Bu ilk adımı atan Emrah Yücel ve Turizm Bakanlığı’nı kutluyorum. Demre ve Türkiye için devamı gelmeli...

Haberin Devamı

Türk erkeğinin Rojin’le imtihanı

Rojin’in son iki yılda bu ülkede yaşadıkları, kaba erkek bakışının nasıl iliklerimize kadar işlediğinin kanıtıdır.
İki yıl önce Serdar Turgut köşesinde Rojin için, “Dağa kaldırıp seks kölem haline getirmek istiyorum” diye yazdı.
Uzun süre bunun bir mizah yazısı olduğunu iddia etti ama tepkiler sonunda özür dilemek zorunda kaldı.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de bir toplantıda, Rojin için “aşüfte” dedi.
‘Aşüfte’, sözlükte ‘Oynak, açık saçık kadın’ diye geçiyor. Emine Erdoğan ve Başbakan Erdoğan, hemen Rojin’i arayarak üzüntülerini dile getirdiler.
Bülent Arınç, sözün yakışıksız olduğunu söyleyerek Rojin’den özür diledi.
Bu kadar üst düzey tepki gelmese İbrahim Şahin açıkça ve hızlıca özür diler miydi, şüpheliyim.
Erdoğan Ailesi ve Şahin’in bağlı olduğu Arınç topa girince İbrahim Şahin, “Maksadı aşan bir ifade kullandım. Hem Rojin’den hem kamuoyundan özür dilerim” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.
Şahin’inki zoraki bir özür olabilir ama Başbakan ve eşinin anında olaya müdahale etmesi, Arınç’ın hemen tepki göstermesi önemli. En azından TRT genel müdürü ve pek çok bürokrat bir kadın için böyle küçük düşürücü ifadeler kullanamayacaklarını öğrendi.
Rojin iki yıldır bunları çekiyor...
Ama olaya bir de iyi tarafından bak Rojin...
Sayende bu ülkenin erkek egemen bakışında kırılmalar yaşanıyor.
Ne yapalım bazısı 50’sinden sonra öğreniyor bu nezaketi!

Açık artırmadan ne aldım

Haberin Devamı

Geçenlerde bir açık artırmaya katıldım, ‘kıran kırana’ mücadeleden sonra en yüksek fiyatı ben verdim. Çok kıymetli şeyler topladım. Hemen pahalı tablolar falan gelmesin aklınıza. Açık artırmanın yapıldığı yer Beyoğlu’ndaki Sainte Pulcherie Lisesi’nin olduğu sokakta, İHD’nin altındaki sahaf...
Her salı yapılıyor.
Eski kitaplar, afişler açık artırmaya çıkıyor. İçerisi tıklım tıklım. Ben eski İstanbul kartpostallarını almaya kalktım... Açılış fiyatı 1 lira... 9 liraya kadar çıktım, 13 liraya başkası aldı. Sonra 10 tane eski Yeşilçam film afişlerinin artırması başladı. 17 liraya kadar çıktım, ihale bana kaldı... Merakınız varsa, salı akşamları Çukurlu Çeşme Sokak’a uğrayın.

Yazarın Tüm Yazıları