Zirve yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Zirve yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 23:15

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında dün oynanan yılın son derbisinde; Bin 319 gün sonra ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Türk Telekom Arena'da 3-1 yenen Galatasaray, 28 puan ve averajla liderliğe yükseldi.

14. hafta bugün yapılan 5 karşılaşma ile devam edildi. Gecenin en önemli maçı olan Manisaspor-Beşiktaş karşılaşmasında siyah beyazlı ekibin teknik direktörü Carlos Carvalhal, cezası nedeniyle Antalya'da oynanan Orduspor maçındaki ilk 11'de yer alan kaleci Cenk Gönen, Holosko ve Almeida'nın yerine Rüştü Reçber, Quaresma ve Mustafa Pektemek'e şans verdi. Rüştü Reçber, Manisaspor maçıyla bu sezon 4. kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'deki Manisaspor-Beşiktaş maçının ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Beşiktaşın ilk golu 31. dakikada Quaresma'dan, 44. dakikada Mustafa Pektemek'ten geldi.

İkinci yarıda da Beşiktaş'ın golleri 52. dakikada Sivok ve 79. dakikada Fernandes'ten geldi. Evsahibi Manisaspor'un tek golünü ise 56. dakikada Murat Erdoğan kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş 27 puanla 3. sıraya yükselirken, Manisaspor 23 puanla 5. sırada yer aldı.

Bugün oynanan Büyükşehir Belediyespor-Mersin İdmanyurdu ve Ankaragücü-Bursaspor karşılaşmalarının ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Bu maçların ikinci yarısında da gol olmayınca takımlar 1'er puana razı oldular. Puan durumunda Büyükşehir Belediyespor 22 puanla 6. Mersin İdmanyurdu 8. sırada yer aldı. Ankaragücü 6 puanla son sıradan kurtulamazken, Bursaspor 17 puanla 11. sırada kendisine yer buldu.

Kayserispor ise deplasmanda Samsunspor ile yaptığı maçın ilk yarısını 1. dakikada Troisi'nin attığı golle 1-0 önde tamamladı. Maçın sonunda gülen taraf olan Kayserispor 3 puan alarak toplamda 19 puana ulaştı ve haftayı 9. sırada tamamladı. Samsunspor ise galibiyet parolası ile çıktığı maçta puan kaybederek 17. sırada kaldı.

Orduspor ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı Sivasspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Orduspor'un golü 29. dakikada Garcia'dan gelirken 36. dakikada Tobias kendi kalesine attı. Konuk ekibin golü ise 32. dakikada Mehmet'ten geldi. Bu maçın ikinci yarısında gol olmayınca ilk yarıdaki skorla 2-1 Gaziantep'in üstünlüğü ile sona erdi.

Orduspor 17 puanla 12., Gaziantepspor ise 14 puanla 15. sırada kendisine yer buldu.

Trabzonspor ile Gençlerbirliği ile arasında oynanması gereken maç ise bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Fransa'nın Lille takımıyla yaptığı karşılaşma nedeniyle, 14 Aralık Çarşamba günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak.

Maç sonuçları

Galataray - Fenerbahçe.....................................( 3-1 )
Eskişehirspor - Medical Park Antalyaspor...................( 1-0 )
Kardemir Karabükspor - Gaziantepspor.......................( 0-0 )
Büyükşehir Bld.spor - Mersin İdmanyurdu...................( 0-0 )
MKE Ankaragücü - Bursaspor ................................( 0-0 )
Samsunspor - Kayserispor ..................................( 0-1 )
Manisaspor - Beşiktaş......................................( 1-4 )
Orduspor - Sivasspor.......................................( 1-2 )

Bugünkü karşılaşmaların ardından ligde oluşan puan durumu şöyle:

Zirve yanıyor


Ligde 15. haftanın programı

10 Aralık Cumartesi
Gaziantepspor-Eskişehirspor
11 Aralık Pazar
Medical Park Antalyaspor-MKE Ankaragücü
Gençlerbirliği-Orduspor
Beşiktaş-Büyükşehir BLD.SPOR
Mersin İdmanyurdu-Samsunspor
Trabzonspor-Galatasaray
12 Aralık Pazartesi
Sivasspor-Manisaspor
Kayserispor-Kardemir D.Ç. Karabükspor
Bursaspor - Fenerbahçe
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!