Şike Yasası Komisyon'dan aynen geçti

Güncelleme Tarihi:

Şike Yasası Komisyondan aynen geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Şike Yasası Meclis Anayasa Komisyonu'ndan aynen geçerek Meclis Genel Kurulu'na gönderildi. Tasarı Cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Haberin Devamı

Meclis Adalet Komisyonu, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen şike cezalarında indirim öngören Kanunu aynen kabul etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan komisyon, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu görüştü.

Kanun, müzakerelerin ardından komisyonda aynen kabul edildi.

BUGÜN GENEL KURUL'DA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kanunun, Adalet Komisyonunda aynen kabul edilmesinin ardından, gazetecilerin sorusu üzerine, yasanın bugün TBMM Genel Kurulunda, bütçe görüşmelerinden sonra ele alınacağını söyledi.

BU İŞLERİN DIŞINDAYIZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike cezalarında indirim öngören kanunla ilgili olarak, “Futbol Federasyonu özerk. Biz kendi içimizde özerk bir kuruluşuz. UEFA'ya bağlıyız. Bu işlerin dışındayız” dedi.

Haberin Devamı

Aydınlar, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyinin kokteylinde, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Şike soruşturması kapsamında yaşananlardan Türk futbolunun zarar görmediğini söylemenin yanlış olacağını belirten Aydınlar, amaçlarının 1 yıl içinde Türk futbolundaki bu olumsuz etkiyi tamamen ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Aydınlar, şike cezalarında indirim öngören kanunla ilgili Cumhurbaşkanı ya da hükümet kanadından TFF'nin görüşünün alınıp alınmadığına dair bir soruya, “Futbol Federasyonu özerk. Biz kendi içimizde özerk bir kuruluşuz. UEFA'ya bağlıyız. Bu işlerin dışındayız. Yasa parlamentonun vereceği karar. Ne karar verilirse biz ona saygı duyarız. Dolayısıyla adli süreç bizi ilgilendirmiyor. Biz futbola bakıyoruz” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!