Manisaspor 1-4 BeÅŸiktaÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Manisaspor 1-4 BeÅŸiktaÅŸ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Beşiktaş, bu sezon iyi bir grafik çizen Manisaspor'u deplasmanda 4-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Manisaspor 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçta kontrolü elinden bırakmayan siyah-beyazlılar mücadeleyi 4-1 kazandı.

Kara Kartallar'a galibiyeti getiren goller 31. dakikada Quaresma, 44. dakikada Mustafa Pektemek, 52. dakikada Sivok ve 79. dakikada Fernandes'ten geldi. Ev sahibi takımın tek golünü ise 56. dakikada Murat Erdoğan kaydetti.

Bu sonucun ardından ligde üst üste 3. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 27'ye yükselterek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 3. sıradaki yerini korudu. Süper Lig'de 9 maç sonra mağlubiyeti tadan Tarzanlar ise 23 puanda kalarak 5. sıraya geriledi.

MÜCADELEDEN FOTOĞRAFLAR - Emre Oktay'ın objektifinden

BU ŞİİR BEŞİKTAÅžLILARA ARMAÄžAN OLSUN - Orhan Can YazdıÂ

Haberin Devamı

Quaresma gollere devam etti

Trabzonspor ile oynanan lig mücadelesinde bu sezon ki ilk resmi golünü atan ve Maccabi Tel Aviv karşısında da 2 gol bularak takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Quaresma, sarı kart cezası nedeniyle forma giyemediği Orduspor maçının ardından Manisaspor filelerini de havalandırdı.

Portekizli yıldız, ikinci yarıda sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

Karşılaşmaya kaptan başlayan Quaresma'nın yerine kaptanlık pazubandını kaleci Rüştü Reçber taktı.

/images/100/0x0/55eb326cf018fbb8f8b1a2d3

Mustafa Pektemek, 4. golünü attı

Manisaspor'a karşı takımının ikinci golünü kaydeden Mustafa Pektemek, ligde 4. golüne ulaştı.

Ligde son golünü Gençlerbirliği karşısında atan Mustafa Pektemek, daha sonra Galatasaray, Trabzonspor ve Orduspor maçlarında gol atamamıştı.

Sivok, 2. kez kafayı çalıştırdı

Ligde 3. haftada Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı Bursaspor maçında takımının beraberlik golünü kafayla kaydeden Sivok, Manisaspor'a karşı Beşiktaş'ı 3-0 öne geçiren golü yine kafayla attı.

Haberin Devamı

Fernandes bu sezon ilk golünü attı

Takımının 4. golünü kaydeden Fernandes, bu sezon ilk golünü atarken, ligdeki en son golünü geçen sezon İstanbul'da 16 Mayıs 2011'de oynanan Eskişehirspor maçında kaydetmişti.

Portekizli yıldız, geçen sezon Türkiye Kupası finalindeki seri penaltı atışındaki golü dışında ligde ve kupada Beşiktaş formasıyla bütün gollerini İstanbul'da oynanan karşılaşmalarda atmıştı.

En golcü takım

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle 14 Aralık'ta oynayacağı Gençlerbirliği müsabakası dışında tamamlanan 14. hafta maçlarının ardından 22 gole ulaşan Beşiktaş, 21'er gol atan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde fazla gol atan ekip oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş 3'er gol attığı Ankaragücü ve Sivasspor maçlarının ardından Manisaspor'u 4-1 yendiği müsabaka, bu sezon ligde en fazla gol attığı karşılaşma oldu.

Kenan Yaralı maça gelemedi
       Â
Futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede ismi geçen ve  stada giriş yasağı getirilen Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'nın gelmediği  müsabakada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Beşiktaş Kulübü  Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar müsabakayı  protokol tribününden takip etti.

Kapalı tribündeki Manisasporlu taraftarlar Kenan Yaralı maskeleriyle  Yaralı'ya destek verdi.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam
Manisaspor: İlker Avcıbay, Ferhat Çökmüş, Hüseyin Tok, Dixon, Klukowski, Yiğit Gökoğlan (Dk. 46 Ahmet İlhan Özek), Bekir Yılmaz (Dk. 46 Nizamettin Çalışkan), Mehmet Güven, Simpson (Dk. 81 Simpson), Murat Erdoğan, İsaac
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ernst (Dk. 85 İbrahim Toraman), Necip Uysal, Veli Kavlak, Fernandes, Quaresma (Dk. 46 Holosko), Mustafa Pektemek (Dk. 73 Almeida)
Goller: Dk. 56 Murat ErdoÄŸan (Manisaspor), Dk. 31 Quaresma, Dk. 44 Mustafa Pektemek, Dk. 52 Sivok, Dk. 79 Fernandes (BeÅŸiktaÅŸ)
Sarı Kart: Dk. 30 Dixon (Manisaspor)

Haberin Devamı

MAÇIN AYRINTILARI Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!