"Türkiye’nin buluşçulara ihtiyacı var"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin buluşçulara ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 16:47

Gelişmişliğin ana unsurlarından birinin de marka ve patent olduğuna dikkat çeken patent ve marka vekilliğinin duayen ismi Mehmet Kaan Dericioğlu “Yenilik yapan, yenilikleri uygulayan ve ticari değere dönüştürerek rekabet gücü kazanan ve bu gücü sürdürebilen toplumların geliştiğini görmemezlikten gelemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen, “İş Dünyasında AR-GE” konulu seminerde söz alan Ankara Patent’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Kaan Dericioğlu, Türk insanının yenilikçi bir yapıda olduğuna dikkat çekerek, “Buluş yapma potansiyeli her insanda var ve bunu gerçekleştirmek için gerekli birikim ve kapasite bizlerde fazlasıyla mevcut. Önemli olan bu birikimi ve potansiyeli ortaya çıkartabilmektir nitekim buluş yapanlar da uzaydan gelmedi”  dedi.

Dericioğlu, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine, buluş yapmanın düşünüldüğü kadar zor olmadığını anlatarak, buluş yapmaya teşvik ederken "Hayatı kolaylaştıran ve ihtiyaçlara cevap veren küçük buluşlar, buluşçusuna büyük ticari başarılar kazandırabilir" diye konuştu.

Dericioğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Yenilik yapan, yenilikleri uygulayan ve ticari değere dönüştürerek rekabet gücü kazanan ve bu gücü sürdürebilen toplumların geliştiğini görmemezlikten gelemeyiz. Mevcut örnekler Türk insanının da özendirildiğinde ve ortam sağlandığında bunu başarabileceğini göstermiştir. Bir Türk mühendisi 118 buluşu ile bunu kanıtlamıştır. Gelişmiş ülkeler sınıfında yer almak istiyorsak; düşündüklerimizi ürüne dönüştürmeli, yeni ve yaratıcı fikirler ortaya koymalıyız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!