Putin faturayı ABD'ye kesti

Güncelleme Tarihi:

Putin faturayı ABDye kesti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 11:27

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Pazar günü yapılan seçimlerin ardından düzenlenen protestolardan ABD’yi sorumlu tuttu. Putin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın konuşmalarıyla Rusya muhalefetine “işaret gönderdiğini” söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Putin, ülkesinde Pazar akşamından beri yaşanmakta olan protestolarla ilgili olarak bugün kameraların karşısına çıktı.

 

Putin, yurtdışından gelen yüzlerce milyon dolarlık fonların Rus seçimlerini etkilemek için kullanıldığını belirterek, yabancı ülkelerle işbirliği yapanların bunun hesabını vereceğini söyledi.

 

ABD’Yİ SUÇLADI 

Dışişleri Bakanı Clinton’ın Rusya seçimlerinde yolsuzluk yapıldığı yönündeki açıklamalarıyla muhalefete işaret verdiğini söyleyen Putin, "Onlar da bu sinyali aldılar ve ABD Dışişleri'nin desteğiyle harekete geçtiler" dedi.

 

Bazı protestocuların Rusya’daki gösterileri kendi siyasi çıkarları için kullanmak istediğini belirten Putin, birçok Rusyalının Kırgızistan ve Ukrayna’dakine benzer bir siyasi karmaşayla karşı karşıya kalmak istemediğini de sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

“Kimse kaos istemiyor” diyen Putin, yetkililerle muhalefet arasında diyalog çağrısı yaparken protestolar sırasında yasaları ihlal edenler hakkında her türlü hukuki girişimin gerçekleştirileceğini söyledi.

 

CLINTON'DAN JET YANIT

Bakan Clinton ise Brüksel’de düzenlediği bir basın toplantısında Putin’in ithamlarının sorulması üzerine sadece seçimlerle ilgili “sağlam temelleri olan” kaygıları dile getirdiğini belirtti.

 

Clinton, “Bizler Rusya halkının hakları ile ilerleme ve daha iyi bir gelecek inşa etme hayallerini destekliyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!