İyiye gidiyor

SEYİR zevki olmayan bir maç. Gol pozisyonu az, güzel hareket hiç yok. Şöyle gol pozisyonları olacak, hop oturup, hop kalkacaksınız. Ama bunu araki bulasın. Şikeydi, bahisti, vetoydu derken Türkiye’de futbol tamamen çöktü.

Haberin Devamı

G.Saray, “Önce gol yemeyeyim” diyor. “Nasıl olsa bir tane kıstırırım ve işi bitiririm” mantığıyla oynuyor. Böyle olduğu halde bile rakibe bir tane net gol pozisyonu verdiler. Diyeceksiniz ki “Bir pozisyon az.” İyi de G.Saray defansta rakipten hep dört fazla oynadı. Ama, eski maçlara göre rakibin üzerine daha çabuk gittiler. Zaman zaman forvetleri arkadan destek aldı.
Galatasaray’ın gittikçe iyi olan bir tarafı var. En ileri adam ile en geri adam arasındaki mesafeyi gittikçe daraltıyorlar. Bu rakibi bozuyor. Ona oynama alanı bırakmıyor. Nitekim bu Gençlerbirliği takımı 2-0 geriye düştükten sonra Beşiktaş’a 4 gol atmıştı. Galatasaray bir şeyi daha iyi yapmaya başladı. Bütün futbolcular birbirlerine yardım ediyorlar. Sahanın içinde kaçak dövüşen oyuncu kalmadı gibi. O zaman da yük futbolculara eşit dağılıyor.

Haberin Devamı

Saldırırsa yanar

Hakem için zor bir maç olmadı. Yalnız faul kararlarında orantısızlık vardı. Yardımcılar, hakemleri bazen fazlaca bozuyorlar. Sebebi de ikili mücadelelere gereksiz yere müdahale ediyorlar. Bu olaylar hakemin zaman zaman futbolcular üzerindeki otoritesini bozar.
Galatasaray’ın, Fenerbahçe derbisinde de oyun planının değişeceğini sanmıyorum. Komple Fenerbahçe’nin üzerine gitmeyeceklerdir. Ama, kendi statlarında seyircinin gazına gelirler mi? Onu bilemem. Gelirlerse hata yaparlar.

Yazarın Tüm Yazıları