İrem balerin olacaktı tümöre yenik düştü

Güncelleme Tarihi:

İrem balerin olacaktı tümöre yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2004 01:19

İrem Kot, 6 yaşında güzeller güzeli, yaşam ve sevinç dolu bir kız çocuğuydu. Müzik ve dans, en büyük tutkusuydu. İlerde balerin olacağını söylüyordu büyüklerine ve arkadaşlarına. İrem'in doğum günü 1 Temmuz'du. Doğum gününde karın ağrısı şikayeti için gittikleri doktorda ailesini kötü bir sürpriz bekliyordu. İrem'in beyninde tümör vardı...

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde oturan Yurdagül ve Arif Kot çiftinin 6 yaşındaki kızları İrem, beyin tömörüne yenik düştü. 3 yaşında bale dersleri almaya başlayan ve ilerde ünlü bir balerin olmayı hedefleyen İrem'in ölümü, ailesini ve tüm Çorlu'yu yasa boğdu.

Yurdagül ve Arif Kot'un ‘‘Prensesimiz’’ dedikleri kızlarının ölümünü duyurmak için gazetelere verdikleri ilan yakınlarını ve sevenlerini çok duygulandırdı.

DOĞDUĞU SAATTE ÖLDÜ

Çorlu'da bir tekstil fabrikasında yöneticilik yapan 44 yaşındaki Arif Kot ile eşi 38 yaşındaki Yurdagül Kot'un tek çocukları olan 7 yaşındaki İrem, 6.5 ay önce sürekli mide bulantısından şikayet etmeye başladı. Kot çifti, kızlarını hemen doktora götürdü. O gün 1 Temmuz'du ve İrem'in doğum günüydü. Konulan teşhis, Kot çifti için şok oldu. İrem'in beyninde tümör vardı ve yapılacak ameliyat çok riskliydi.

Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Özek, tüm riskleri göze alarak İrem'i ameliyat etti. Başarılı geçen operasyonun ardından bir süre hastanede kalan İrem, taburcu edildi ve ailesiyle birlikte evine döndü. Ancak bir süre sonra karnında şişlik oluşunca yeniden doktora götürülen İrem'in bundan sonraki yaşamı İstanbul'da hastanelerde geçti. İrem, yeni yılın ilk gecesi, doğduğu saat olan 23.30'da tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

Acılı ailesi İrem'in ölümünü gazeteye verdikleri dramatik ilanla dostlarına duyurdu. Kot ailesinin vediği ilan şöyle:

‘‘Sevgili yavrumuz İrem (Prensesimiz). Kısacık yaşamın boyunca biz sevenlerin, senin mutlu olman için bütün sevgimizle hep yanında olduk. Geldiğinde ‘Hoş geldin bebek, yaşama sırası sende' dedik. Şimdi ise seni uğurlama zamanı. Sen, bize izi bizlerle bir ömür boyu sürecek anıları bıraktın. Seni uğurluyoruz, ancak içimiz rahat. Çünkü sen, şimde ismini de aldığı cennet bahçesindesin. Seni unutmayacağız İrem. Annen, baban ve tüm sevenlerin.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!