Kazanan haklıdır

AĞIR çekim oynanan bir maç... Futbolcular neredeyse yürüye yürüye oynuyor. Sanki iki taraf da beraberliğe razı havasında.

Haberin Devamı

İki takım da pozisyon yaratarak galip gelme yerine, rakibin hata yapmasını bekliyor. Aslında Trabzon kalecisi Tolga, 3 defa topu elinden kaçırarak Beşiktaşlı oyunculara kopya verdi; ama Beşiktaşlılar ancak 3. pozisyondan faydalanabildiler. Ne zaman gol oldu, o zaman maç hareketlendi. Ama iş işten geçmişti...
Trabzon seyircisini anlamak mümkün değil. Avrupa Kupası maçlarına gelmiyorlar, Beşiktaş maçında stat ful... Yani seyirci de kaliteyi değil, kısır çekişmeyi istiyor, takip ediyor. Trabzon takımı Avrupa kupasıyla beraber ligde zorlanıyor. Bordo mavililer, bir tek Burak’a bel bağlamış. O gol atarsa puan alacaklar ya da kazanacaklar, gerisi hikaye. O zaman yapılan diğer transfeler ne yapıyorlar? Bunları kimler aldırdı, ne paralar ödendi?

Küçük futbol!

Haberin Devamı

Beşiktaş takımında yardımlaşma eskiye göre daha iyi. Trabzonspor’da bazı futbolcular kaçak oynuyor. Serkan hariç, o iki kişilik koştu.
Kaliteli bir maç seyredemedik. Bu tip maçlara büyük maç diyoruz; ama oynanan futbol maalesef küçük. Yalnız futbolda şöyle bir gerçek de var; kazanan daima haklıdır. Trabzon’dan 3 puanla dönmek, öyle ya da böyle başarıdır. Mühim olan kazanırken eksikleri görmek ve çarelerine bakmak.
Fırat Aydınus iyi bir maç yönetti. Penaltı kararı ve kırmızı kart doğru. Bazı sarı kartlarda cimri davrandı. Bence de doğrusunu yaptı. Maç zaten ağır oynandığı için zorlanmadı. Bir defa da olsa hakemin topla çarpışmaması lazım. Oyunun içinde olmayacaksın, daha doğrusu oyuna müdahale etmeyeceksin, vücudunu oyun alanının dışına atacaksın.

Yazarın Tüm Yazıları