Kaybetmeyelim

TAKIMLARIN ismi büyük, haliyle maçın ismi de büyük. Ama oynanan futbol küçük. İki takım da orta alanda bir şeyler yapıyor. Neticeye, final bölümüne geldi mi... Fıs...

İnsan iyi şeyler yazmak istiyor. Güzel hareketler görmek istiyor. “Ne güzel maç seyrettik” demek istiyor ama maalesef, bunları yazamıyoruz ve konuşamıyoruz. Dün iki takımın futbolcularının yüzüne baktığımızda şu gözüküyor; kazanırsak iyi olur ama kaybedersek çok kötü. Yani ana fikir; aman kaybetmeyeyim. Onun için de hücumda risk almak hiç yok. Yan pas var, geri pas var. Ağır hareketler...
Amatör maçlarda olmaz
Dün seyirci, sahadaki futbolcudan fazla mücadele etti, yoruldu. Ama maalesef, bu sene futbol bu kadar işte. Öyle pas hataları yapılıyor ki, amatör maçlarda olmaz. Bunları yapan futbolculardan da, iyi futbol beklenmez.
Tribünlerden atılanları kabul etmek mümkün değil. Ama üstüne gelmemiş bir maddeden de, kendini kurşun yemiş gibi yere atmak doğru değil... Bu sefer sinirlenen seyirci, harbiden atmaya başladı.
Futbolumuzda acil ve net kararlar alınmadığı için işler lastik gibi uzuyor ve sürüncemede kalıyor.
Misafir seyircileri maça götürmemekle bu işi halledebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. İnşallah futbolumuzda daha kötü şeyler yaşamayız. Aslında daha başka ne yaşanabilir ki?
Yazarın Tüm Yazıları