Millilerin 'Onur mücadelesi'

Güncelleme Tarihi:

Millilerin Onur mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 10:27

Hırvatistan'a karşı ilk maçta hezimete uğrayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, mucize ve onurunu kurtarma peşinde.

Haberin Devamı

Euro 2012 finallerine giden play-off yolunun ilk maçında İstanbul'da Hırvatlara 3-0'lık skorla boyun eğen ve maçın ardından yaşanan tartışmalarla kaosun içinde kalan milliler, sakatlıklar ve cezalı futbolcular nedeniyle zorlu bir 90 dakika yaşayacak.

Zagreb'de The Regent Esplanade Hotel'de konaklayan A Milli Takımı karşılaşmanın hazırlıklarını bu akşam TSİ 20.00'de Stadion Maksimir'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak. İdman öncesinde saat 19.00'da Guus Hiddink ve bir futbolcu stadyumda basın toplantısı düzenleyecek.

Stadion Maksimir'de 15 Kasım Salı günü oynanacak Hırvatistan-Türkiye müsabakası saat 21.05'te başlayacak. Maçı, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Brych'ın yardımcılıklarını Bertino Cunha Miranda ve Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa. A Milli Takım kafilesi karşılaşmanın ardından TSİ 01.40'ta kalkacak Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla yurda dönecek.

Haberin Devamı

Millilerde bu karşılaşma öncesinde Arda, Emre, Hakan ve Sabri sarı kart cezaları sebebiyle forma giyemeyecekler. Sabri'nin aynı zamanda kalçasındaki yırtık nedeniyle sakatlığı bulunuyor. Bu oyuncunun yerine Trabzonspor'dan Serkan Balcı aday kadroya dahil olurken, Hırvatistan karşısında sakatlanan ve sağ uyluk iç bölgesinde ağrı ve gerilme hisseden Giray Kaçar da kadrodan çıkarıldı ve yerine hiçbir futbolcu çağrılamadı. Mehmet Topal'ın ise sakatlığı sürüyor ve durumu maç saatinde belli olacak.

MUHTEMEL 11'LER

Hırvatistan ile oynanacak rövanş için koltuğu sallanan ve son maçı gözüyle bakılan Teknik Direktör Guus Hiddink'in taraftarlarla yaşadığı olay nedeniyle morali bozuk olan Volkan'ın yerine Tolga'yı kaleye koyması bekleniyor. Giray'ın yerine ise Servet veya Ömer Toprak oynayacak. Galatasaray'da haftalardır kadroya giremeyen Servet'in maç eksiği endişe yaratırken, Bayer Leverkusen'de forma giyen Ömer Toprak ilk kez milli olabilir...Emre'nin yokluğunda ön liberoda Selçuk Şahin'in oynaması beklenirken, Serkan Balcı'nın da ilk 11'e girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Arda'nın görev aldığı sol kanatta ise Fenerbahçe'den Caner veya Hamburg'dan Gökhan Töre forma giyecek. Karşılaşmayı İspanyol Pedro Proença yönetecek..

Haberin Devamı

Buna göre muhtemel 11 şöyle:

Volkan (Tolga), Gökhan Gönül-Servet (Ömer Toprak)-Egemen-İsmail, Serkan Balcı (Mehmet Topal)-Selçuk Şahin, Hamit - Selçuk İnan - Caner (Gökhan Töre), Burak

HIRVATİSTAN

Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Simunic, Pranjic - Srna, Vukocevic, Modric, Rakitic - Mandzukic, Oliç

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!