Orada sadece G.Saraylı yoktu

Güncelleme Tarihi:

Orada sadece G.Saraylı yoktu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 00:00

“Maç G.Saray’ın stadında oynandı ancak oraya gelen Türk Milli Takımı seyircisi idi. Bunu karıştırmayalım. Stada gelenler G.Saray biletleri ile gelmedi. Tribünlerde G.Saraylı’sı, Fenerli’si, Beşiktaşlı’sı da vardı.”

Haberin Devamı

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan Hırvatistan maçında, tribünler ile Volkan Demirel arasında yaşanan gerginliğin sarı kırmızılı taraftarlara maledilmemesi gerektiğini söyledi. Aysal, “Maç Galatasaray’ın stadında oynandı ancak orası aynı zamanda federasyonun stadıydı. Oraya gelen de Türk Milli Takımı seyircisi idi. Bunu karıştırmayalım. Stada gelenler Galatasaray biletleri ile gelmedi. Tribünlerde Galatasaraylı’sı, Fenerli’si, Beşiktaşlı’sı da vardı” dedi.

Orada sadece G.Saraylı yoktu

Üzerlerinde Galatasaray etiketi mi vardı?

- Stada gelenlere, kulüp takımları yerine Türk seyircisi diye bakmak gerektiğini vurgulayan Aysal şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Seyircinin milli takımın oyununa bir reaksiyonu oldu. Bütün maçlarda bunları görüyoruz. Bunu illa ki Galatasaray’ın stadında oynandığı için Galatasaray seyircisine yıkmak büyük hata olur. Seyircilerin üzerinde etiketleri yok. Dolayısıyla Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş seyircisi denilmemeli o tepkiyi gösterenlere. Ama Türk seyircisi, televizyonda izleyenler dahil takımın oyununa maalesef bir reaksiyon gösterdi. Bu doğru muydu? Hayır yanlıştı. Takımı desteklemek yerine reaksiyon göstermek sporcu için iyi bir şey değil.

Seyircilerimiz olgunlaşmadı

- Yaşananlar, bizim daha henüz seyircilerimizin bu konuda olgunlaşmadığını gösteriyor. Ama şu kadarını söyleyeyim; ben G.Saray seyircisi diye üzerlerine etiket konulmasına özellikle karşıyım. Bu maçta ne olursa olsun takımımızı desteklememiz gerekirdi. Bu davranışı asla tasvip etmiyoruz. Federasyon, stat yeni olduğu için maçları burada oynatıyor. Stattakiler Türk Milli Takımı’nı desteklemeye gelen on binlerce kişiydi.’’

Arena’da korktuğumuz başımıza geldi

Hürriyet Almanya maçından sonra haber yapmıştı

/images/100/0x0/55ea916cf018fbb8f88879da

Haberin Devamı

ALMANYA maçından sonra Hırvatistan karşısında da tribünler ile Volkan arasında gerginlik yaşandı. Hürriyet 1 ay önce ‘‘Milli maçlar İstanbul’da oynanmasın’’ başlıklı haberde bu tehlikeye dikkat çekmişti.

F.BAHÇE KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Milli maç hesaplaşma yeri değildir

F.BAHÇE Kulübü, dün bir açıklama ile futbolcusunu protesto eden taraftarları suçlarken, federasyondan da bu konuda çözüm için adım atmasını istedi. Açıklamada kullanılan bazı ifadeler şöyle: “Milli maçı, bir hesaplaşma veya kin kusma vesilesi olarak görenlerin zamansız ve çirkin protestoları, sahadaki hiçbir isme değil, Türkiye’ye zarar vermektedir. Bir grup taraftarın (!) küfürlü tezahüratlarına sürekli olarak maruz kalan milli oyuncularımızın, buna yönelik tepkisi hoş görülemez olmakla birlikte, bu tepkinin süreklilik arz eden bu büyük provokasyon ve skorun da yarattığı üzüntünün dışa vurumu olarak kabul edilmelidir. Bu bağlamda, yetkililerin üzerlerine düşeni yapmasını ve milli duygularla sahaya çıkan oyuncuların tribünlerle karşı  karşıya gelmesini önlemek için artık bir adım atmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!