Afet Bilgi Sistemi uygulamaya geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Afet Bilgi Sistemi uygulamaya geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 00:00

Türkiye’de ilk kez bir afet alanı, özel kameralarla ‘360 derece’ yöntemi ile görüntülendi. Bu görüntüler yerli bir yazılım olan Netcad ile sayısallaştırılacak.

İki kişilik uzman bir ekip, bir araç üzerine yerleştirilmiş sekiz kameralı özel bir sistem ile üç gün boyunca alandan 360 derece görüntü topladı. Görüntüler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Netcad işbirliğinde yürütülen “ABİS Projesi” kapsamında analiz edilerek, bundan sonra yürütülecek çalışmalara yön verecek. Bu uygulama ile devletin ilgili kurumları tarafından hasar tespiti daha iyi yapılmış olacak ve bölgeye gönderilecek yardımlar ile hak sahiplerine ödenecek tazminatlar daha etkin bir şekilde tespit edilecek.

Afet alanını 360 derece görüntüledi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yerli bir yazılım firması olan Netcad işbirliğinde gerçekleştirilen “Afet Bilgi Sistemi” (ABİS) projesi ile tüm afet verileri toplanıyor, merkeze aktarılıyor, kurumlar arası koordinasyon sağlanıyor. Proje ile zarar tespit ve planlı müdahale süreçleri hızlandırılarak, barınma ihtiyaçlarının en sağlıklı bir şekilde takip edilmesi ve yardımlarda her hangi bir koordinasyon sorunu yaşanmaması, hasar tespit raporlarının en sağlıklı şekilde gerçekleştirilerek hak sahiplerine ödenecek tazminat tutarlarının belirlenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, ilk aşama olan alandan 360 derece görüntü toplanması çalışmaları tamamlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!