Yanlışlar

BİR küçük takıma 2-0 galibiyetten maç veren bir büyük takım, uzun yıllardır görmedim, hatırlamıyorum. Beşiktaş, iki gün önce Dinamo Kiev maçında ne var, ne yok her şeyi bırakmış. Onun gazıyla, havalı maça çıktı 2-0 da öne geçti. Herhalde zannetti ki; “Oynamadan ben bu işi götürürüm.”

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar, halı saha takımı gibi. Hücuma çıkıp, bol gol pozisyonu yakalıyorlar. Defans yapmadan, kendi kalelerinde gol pozisyonu görüyorlar. Carvalhal’ı da anlamak mümkün değil. Mustafa Pektemek’i oyundan alıp, Almeida’yı sokması Gençlerbirliği’ni o dakikadan sonra 1 kişi fazla oynattı. Pektemek gol kaçırdı ama etkiliydi.

Bizde yıldız futbolcu demek, mazisine, havasına, yürüyüşüne bakarak karar veriliyor. Bence, yıldız futbolcu o maçta iyi oynayan oyuncudur. Mesela, maçın yıldızı Hurşut. Ama seyirci, Quaresma diye bağırıyor.

Q7 kendini tatmin ediyor

Quaresma, kendini tatmin ediyor. Futbol topuyla adeta kendisini tatmin ediyor. Takımı değil... Top ona geldiği zaman, takımın sürati aniden düşüyor. Ama tribündeki seyirci inanılır gibi değil. Quaresma diye bağırıyor. Bu bağıran seyirciler kusura bakmasınlar ama futboldan nasibini almamış seyirciler.

Haberin Devamı

Egemen’in pozisyonunda hem Egemen, hem Cenk hatalı. Cenk, kendi arkadaşı rakiple düello ederken, kalesini terk etmemeli. Pozisyona çıkmamalı. Egemen de kalecisine pas verirken, kesinlikle topu çerçevenin dışına doğru vereceksin, içine değil. Kaleci de hata yapsa, top kornere gidecek. Gol olmayacak.

Hücum oyuncularını anlamak mümkün değil. Bazıları ısrarla ofsayta düşmeye devam ediyor. Aslında yapacakları çok kolay bir iş var; hücum oyuncuları kendilerine baz olarak, hiza olarak, yardımcı hakemi seçsinler. Onun durduğu yerin, yarım metre gerisinde durduklarında ofsayta düşmezler. Çünkü yardımcı hakem, defans yapan takımın son adamının hizasındadır.

Gençlerbirliği, çok akıllı oynayarak maçı kazandı. Ne zaman kazandı? Önce korkuyordu, ya kaybedersem diye. Ama baktılar ki, korkunun ecele faydası yok. Biz oynayalım, kaybedersek ne olur dediler. Rahat rahat kazandılar. Beşiktaş, hala takım olmak için uğraşıyor. Bakalım ne zaman olacaklar?

Yazarın Tüm Yazıları