102'NCÄ° SAAT MUCÄ°ZESÄ°

Güncelleme Tarihi:

102NCÄ° SAAT MUCÄ°ZESÄ°
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 18:30

Van'ın Erciş ilçesinde depremden 4 gün sonra enkazdan 18 yaşındaki İmdat Padak sağ olarak çıkarıldı.

Haberin Devamı

Erciş'te çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 102 saat sonra enkazdan bir kişiyi daha sağ olarak çıkardı.

102 SAAT SONRA ENKAZDAN BÖYLE ÇIKARILDI / FOTO GALERİ

Van’da pazar günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde can kaybının en fazla olduğu Erciş İlçe merkezinde yıkılan bir binanın enkazından 101 saat sonra, liseli 18 yaşındaki İmdat Padak sağ çıkarıldı.

İlçede depremde yıkılan 85 binadan Zeylan Caddesi’ndeki 5 katlı Aydınlar Apartmanı’nın enkazında sürdürülen arama kurtarma çalışmaları beşinci günde devam ederken, kurtarma ekipleri bir mucizeye imza attı. Akşam saatlerinde dinleme yapan ekip enkazda canlı bulunduğunu saptadı. Zamanla yarışarak sesin geldiği tarafa yönelen ekipler, kazan dairesinin bulunduğu bölümdeki yaşam boşluğunda hayata tutunan İmdat Padak’a saat 18.35’te ulaştı.

Haberin Devamı

Toplarca beton yığının altından 101 saat sonra İmdat Padak kurtarma görevlilerinin kucağında gün yüzüne çıkarılırken, çevredekiler bu mucizeyi alkışladı. Padak, ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Van Bölge Hastanesi’ne sevk edildi.

CEP TELEFONUYLA YARDIM İSTEMEYE ÇALIŞTI

Azerbaycan'dan gelen ekipler tarafından, enkazdan yaralı olarak çıkarılan 18 yaşındaki İmdat Padak'ın bulunduğu yerden cep telefonuyla yakınlarına ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Padak'ın yakınlarının, gelen çağrı üzerine yetkilileri bilgilendirdiği belirtildi.

Yetkililer, İmdat Padak'ın iş makinelerinin enkaza gireceği fark edildiğini, enkazdan gelen ses üzerine, kurtarma çalışması başlatıldığını bildirdi.

Padak'ı enkazdan çıkaran UMKE ekibinde yer alan Dr. Mehmet Suluoğlu, İmdat Padak'ın çıkarıldığı sırada bilincinin açık olduğunu sırtı duvara dönük bir şekilde bulunduğunu söyledi.

Suluoğlu, Padak'ın yüzünün de açtıkları delikte kendilerine dönük olduğunu, kurtarma ekiplerinin, açılan bu delikten kendisine sorulan tüm soruların cevabını aldıklarını ifade etti.

UMKE ekibinden Mehdi Önalan da hassas dinleme cihazıyla yaptıkları çalışma sonucu ses duyunca ekiplerin bu alana yönelerek genci kurtardığını söyledi.

Haberin Devamı

2 KİŞİYE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR

Erciş’in Kızılören Köyü’nden olan ve ilçe merkezinde hem lise son sınıfa, hem de üniversiteye hazırlık için dershaneye devam eden Ä°mdat Padak’la aynı evde kalan 5 arkadaşından 3’ünün cesedi çıkarıldı. Â

Padak’ın 2 arkadaşının daha enkazın aynı bölümünde hayatta olduğu değerlendirilirken, ekipler onları kurtarmak için zamanla yarışıyor.

ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFLARI / FOTO HABER 

DEPREMDE 54'ÜNCÜ SAAT MUCİZESİ / FOTO GALERİ

102 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI İŞTE O ANLAR / WEB TV

Ä°MDAT HELÄ°KOPTERLE HASTANEYE GETÄ°RÄ°LDÄ° / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!