Ayağımız kaymasın

TÜRK futbolu iyi değil, Türk futbolu sancılı, Türk futbolu şikeden darbe yemiş. Türk futbolunda teşvik varmış.

Haberin Devamı

Hepsi tamam ama Türkiye’den çıkan bir Milli Takım’ın bu futbolu oynaması normal değil. Neye göre değil, rakibe göre. Rakibin bir ekol olsa, çatır çatır futbol oynasa, bindirmeler yapsa, şutlar atsa, ortalar yapsa kabul edeceğim. Şunu çok net söylüyorum. Bu Azerbaycan Milli Takımı, Bank Asya 1. Lig’de ilk 5’e giremez. Peki o zaman adama sorarlar, ‘Bizim Milli Takım, Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluğa oynar mı?’ Oynar. Peki bizim Milli Takım oyuncuları bu cümlelerden tahrik olurlar mı? Olmazlar, Tahriş bile olmazlar? Çünkü böyle bir maçtan sonra seviniyorlardı. Hiddink’le kucaklaşıyorlardı.
Belki de ben bu yazıyı maç bitiminde yazdıktan sonra onlar Futbol Federasyonu’ndan ‘Play off’a kaldık’ diye artı prim bile isterler. Federasyonda mutlaka verir! Almanya’nın 10’da 10 yaptığı bu grupta hiç araştırma yapmadım, bilmiyorum. Almanların aldığı prim, şu anda biz play off’a ite kaka kalmışken bizimkinden azdır. İnşallah yanılırım.
Trabzon işi gol
Azerbaycan’la oynuyorsun, adam sana kapanacak. Sahanın zemini bozuk. Senin birebir çalım atıp, göbekten verkaç yaparak gol atacak futbolcu adedin yok denecek kadar az. Nitekim dün gece gördük. O zaman böyle kapanan takıma ne yapacaksın. İki kenar çizgiyi sonuna kadar kullanacaksın. Kullandın mı? Kesinlikle hayır. Attığın gol nasıl? Trabzon işi. Birbirini iyi tanıyan iki oyuncu ve bir ara topu. Azerbaycan savunma oyuncusunun kötü zemininde yardımıyla ıskası ve attığımız gol. Peki bana başka gol pozisyonu söyleyebiliyor musunuz? Hayır. Peki Azerbaycan’ın bizim kaledeki tehlikelerini söylüyor musunuz? O da hayır. Bizim kaleci hava biraz soğuk olsa zatüreeden hastaneye kaldırılırdı.
Peki Milli Takımı Hiddink değil de yerli bir teknik direktör çalıştırsa daha iyi mi olur, daha kötü mü? Kesinlikle daha iyi olur. Hakem nasıldı? Öncelikle sahada futbolculardan daha fazla koştu. Pozisyonlara yakındı. Büyük bir hatası olmadı. TT Arena’nın tribünleri çok güzel, zemin rezalet. Bu her zaman bize avantaj sağlamaz ama dün gece Azerbaycanlı savunma oyuncusunun ayağı kaydı ve biz kazandık. Ama şunu net söyleyebilirim. Böyle zeminlerde oynarsak biraz daha iyi takımlara karşı bizim ayağımız kayar, kaymakla kalmaz hayatımız da kayar. Biz kaybederiz.

Haberin Devamı

Milli Takımı Hiddink değil de yerli bir teknik direktör çalıştırsa daha iyi mi olur, daha kötü mü? Kesinlikle daha iyi olur.

Yazarın Tüm Yazıları