Emeğe yazık

Her şeye rağmen Beşiktaş 2. tura çıkardı. Bir tek pozisyon ile belki maç verilmez. Ayağın kayar, ıska geçersin veya kontrolsüz girebilirsin. Yasin arkadaşlarının emeğini sırf bir gösteriş uğruna yok etti.

Bu grupta Chelsea diğer üç takımın arasında net üç adım öndeydi. Zaten aldığı puanlar da bunu gösteriyor. Beşiktaş takımı yapabileceğini yaptı. Kimler mi... Özellikle defans. Burada Cordoba, Ronaldo, Zago ve Tayfur'a yazık oldu.

Bir futbol takımı bu kadar tek yönlü oynarsa, başka bir şey yapamaz. Bu İlhan'dan da hiç bir şey olmaz. Israr edilmesi de yanlış. Dünya Kupası'nda attığı tek golün arkasına sığınarak oynayan dünyada başka bir futbolcu var mı bilemem.

Sergen, 10 kişi oynarsa, koşarsa elinden geleni yapabilir. Ama takımdan 2-3 veya 4 kişi düştü mü Sergen'den fazla birşey beklemeyin. Yasin bildiğiniz gibi ‘‘Ben vasat kalitede bir futbolcuyum. Alırım, veririm’’ derse, oynar. Ama ‘‘Ben Beckenbauer'im’’ derse, her zaman her zaman yaptığını yapar, dün geceki gibi takımın da çırasını yakar.

Forvetsiz olmaz

Beşiktaş takımı Türkiye Ligi'ni rahat götürür. Ama bundan sonraki tura devam etseydi işi zordu. Forvetsiz bir takım, bu kadar olur. Ahmet Dursun iki yıldır yok. İlhan iki yıldır yok. Başka kim var, bana bir söyleyin bakalım.

Dün geceki Chelsea, Beşiktaş'ın İngiltere'de oynadığı Chelsea değil. Takım ahengini değiştirmiş, birbirlerine daha çok uyum sağlamışlar. Bir futbol ekibinde olacak herşeyi yaptılar. Ayağa top, ters top, uzun top, oyunu hızlandırma yavaşlama gibi herşey vardı dün geceki Chelsea'da.

Siyah beyazlılar belki ilk golü yemeselerdi, dayanabilirlerdi. Şans yanlarında olsaydı, belki de ikinci sırada yeralacaklardı. Ama o ikinci turda ne yaparlardı. Bu kadroyla işleri zor. Çünkü Şampiyonlar Ligi sahada mücadele eden 3, 2 hatta 1 oyuncunun eksikliğini kaldıracak bir oyun değil. Türkiye Ligi'ni de karıştırırsak, ayağımızı yerden kesersek, oynayacağın bu. Dün gece iki takım arasındaki fark, konuşulmayacak, yazılmayacak kadar fazlaydı. Bu iş ‘‘Aslanım, koçum, vatan millet’’ diyerek olmuyor. Hem para verip, takım kuracaksın, hem de ahengi iyi bulacaksın.

İnsan kahroluyor

Her şeye rağmen Beşiktaş çıkamaz mıydı, çıkardı. Bir tek pozisyon ile belki maç verilmez ama o pozisyon, elinde olmayan nedenlerden gelirse tamam. Ayağın kayar, ıska geçersin veya kontrolsüz girersin. Ama Yasin gibi kazanılmış bir topu, sırf ukalalık uğruna rakibe kaptırırsan, o zaman insan kahroluyor. Çünkü arkadaşlarının emeğini sırf bir gösteriş uğruna yok ediyorsun. Ama biz alışmışız, Türkiye'de kafasının üstüne yapanları baş tacı yapıyorlar.

Hakem düzgün bir maç idare etti. Hiç bir şekilde tartışmaya bir hareketi yoktu.

Yabancı bizleriz

Allah UEFA'dan razı olsun. Bunu ben söylemiyorum. Maça giderken metroda gördüğüm yurt dışında yaşayan bir vatandaş söyledi. Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu, herkes dün gece tek vücuttu. UEFA bizim bir millet olduğumuzu zaman zaman hatırlıyor. Türkiye'de birbirine bıçak atanlar, dün o yollardaki, stat dışında ve içindeki atmosferi gördükten sonra gurur duydu. Adam yüzünü siyah beyaza boyamış, üzerinde Beşiktaş forması var, kaşkolu sarı kırmızı. Bunları gördükten sonra ben Türkiye'deki rezilliklerden utandım. Ama biz bu insanlara Türkiye'de Almancı diyoruz. Almanlar da burada onlara yabancı diyorlar. Aslında ülkemize yabancı olan bizleriz. Yani vatanında yaşayanlar.
Yazarın Tüm Yazıları