İşinin ustası

Kenara iniyor, şut atıyor, verkaç yapıyor, fizik üstünlüğünü ortaya koyuyorlar. Haliyle rakip bir yerde hata yapıyor. Sergen'in yaptığı gol vuruşunu düşünün. Adana defansı üst üste o kadar bunalmasa, Sergen o vuruşu yapabilir miydi?

BENCE en tehlikeliler kaybecek bir şeyi olmayanlardır. Tıpkı Adanaspor gibi. Lucescu, her futbolcusunu değerlendiriyor. Mesela A.Hassan. İlk 11'de de oynatıyor, sonradan da oyuna soktuğu oluyor. Oyuna ilk 11'de başlatmadığı için hocasını eleştiren A.Hassan, zaman geçtikçe herhalde Lucescu'ya hak veriyordur.

Öyle veya böyle Adanaspor sahaya defans yapmaya çıkmış. Ancak, rakip defanstan hücum edecek alan boşluğunu pek fazla bulamıyor. Koca 90 dakikada en fazla üç defa buldu, birinde de gol yaptı. Aynı şekilde G.Saray ve F.Bahçe'yi düşünün, en az 8-10 gol pozisyonu veriyorlar. Bir de Beşiktaş, rakip ne kadar kapanırsa kapansın, her türlü şeyi deniyor. Kenara iniyor, şut atıyor, verkaç yapıyor, fizik üstünlüğünü ortaya koyuyor. Haliyle de rakip bir yerde hata yapıyor. Şimdi Sergen'in yaptığı gol vuruşunu düşünün. Adana defansı üst üste o kadar bunalmasa Sergen o vuruşu yapamaz.



Beşiktaş, bazı maçlarını fizik üstünlüğüne borçlu. Özellikle Türkiye'de yere sağlam basarsan, ayakta kalırsan işi hallediyorsun. Zago iyi bir oyuncu ama Ronaldo ile beraber daha iyi ses ve görüntü veriyorlar. Emre tek başına kalınca çabuklukta sırıtıyor. İbrahim bildiğiniz gibi. Gidiyor, geliyor, belki rakibin o tarafını yoruyor ama öldürücü darbe yok. Yıllar önce Süleyman Seba'nın bir asker arkadaşı vardı orada oynayan. Yürüyerek oynardı ama noktaya 30 tane orta atardı. ‘‘İlhan Mansız mı, Sinan mı?’’ derseniz, ben ‘‘Sinan'da ısrar etmeye devam’’ derim. Sergen'in kalitesi belli, Tümer çok faydalı.

Bu tip maçlarda hakem çok önemli etkili bir faktör. Ünsal Çimen kötü niyetli bir hakem değil. Ama sevgili Ünsal, büyük takımların maçlarını idare edebilecek kapasitede de değil. Emekliliği gelmiş. Ancak diğer takımların maçlarında düdük çalar, onların futbolcularını biraz korkutur. Yine her zamanki gibi topla buluştu, iki defa çarpıştı. Ben ondan biraz daha fazlasını bekliyordum. Yaşını bilmiyorum ama eğer tutsa bile, sakın hakemliğe devam etmesin.

Her şey para değil

Beşiktaş seyircisi ‘‘ben takımım için ölürüm’’ diyor. Böyle bir maça gelmeyecek de hangi maça gelecek. Fener seyircisi ile onları kıyaslıyorum, rakip bile olamazlar. Tribünlerin yarısı boş.

Adanaspor bütün yokluklara rağmen haysiyetiyle mücadele ediyor. Helal olsun. Demek ki, futbolda her şey para değil. Dün gece siyah beyazlı oyuncuların vücutları İnönü'deydi ama beyinleri Gelsenkirchen'de. Bu görüntü tribünden net bir biçimde görülüyordu. Bir türlü armutla elmayı ayıramıyoruz. Her şeyi karıştırıyoruz. İnşallah Beşiktaş'la G.Saray gruplarından çıkarlar da Şenol Güneş'in Milli Takım enkazını unuttururlar.
Yazarın Tüm Yazıları