NBA'den sağ bek getirin

Beşiktaş yönetimi, gidiyor Amerika’ya NBA’den Kobe Bryant’ı almak için uğraşıyor. Ey Beşiktaş yönetimi, bırak Kobe Bryant’ı! Sen önce sağ bek bul kendine, Türkiye’den.

Haberin Devamı

SON derece sıkıntılı, keyifsiz, şaibeli başlayan ligde futbol da kötüydü... “Futbol konuşacak” diye zorla ara gazı veriyorlar ama malesef bu sene futbol konuşulmayacak. Play-off dediler, play’i tamam da sonu off, off bitmesin.
Bazı kulüplerin nasıl kötü idare edildiğinin en büyük örneklerinden birisini Beşiktaş verdi. Beşiktaş yönetimi, gidiyor Amerika’ya NBA’den Kobe Bryant’ı almak için uğraşıyor. Ey Beşiktaş yönetimi, bırak Kobe Bryant’ı! Sen önce sağ bek bul kendine, Türkiye’den. Veya NBA’den Kobe değil ama sağ bek getir.
İbrahim Toraman iyi niyetli bir futbolcu. Santrhafta da iyi bir adam. Ama sağ bek değil. Gelelim sol beke. İsmail Köybaşı oynuyor, sakatlanırsa alternatifi yok. Oynamasına gelince, çocuk iyi niyetli ama önünde Quaresma var veya bir başka yabancı. Ama kim oynarsa oynasın, hiçbiri İsmail’e yardım etmiyor.

Haberin Devamı

Orta sahada fazla oyuncu varmış. İleride az. Ama bu varlar ile yokların arasında bir şey net bir şekilde gözüküyor Beşiktaş’ta. Beşiktaş, takım değil. Toplama oyunculardan kurulu, zaman zaman tek tek futbolcuların oynadığı bir takım. Yani iyi bir orkestra değil... Bu kafayla düzelirler mi? Bence zor. Eskişehirspor topu kapıyor. Hücuma kalkıyor. Beşiktaş forvetindeki ve orta sahasındaki bütün oyuncular, Eskişehirsporlu oyunculara müdahale edeceklerine yanlarında koşuyorlar. Yani refakatçiler, müdahaleci değiller. Bakın böyle en az 30 tane pozisyon görürsünüz. Eskişehirspor, 90 dakika boyunca aman aman bir futbol oynamamasına rağmen, hiç olmazsa takım olarak oynama yönünde Beşiktaş’tan başarılıydılar.

Q7 atılmalıydı

Beşiktaş’ın attığı golde de bir yaratıcılık yoktu. Eskişehirspor defansının futbol ukalalığı ve laubaliliği veya şımarıklığı Beşiktaş’ın gol atmasını sağladı. Bu play-off olayına ben biraz şüpheliyim. Çünkü sezonun sonundaki bu 4 takımın 4 büyük olmasını istiyor, futbol büyüklerimiz... Türkiye’de futboldaki para, ahlakın önüne geçti. Futbol büyüklerine sordular, “hangisi” diye. Onlar parada karar kıldılar. Onun için de play-off’u 4 büyük takım oynasın istiyorlar. O zaman da benim kafam karışıyor. Mesela, dün gece bunun bir misalini gördüm. 39. dakikada Quaresma’nın 2. sarı karttan kesinlikle atılması gerekirdi. O pozisyonun yorumu yoktu. Ama hakem atmadı, atamadı. Yoksa daha 1. maçtan play-off mu düşünülmeye başlandı?

Yazarın Tüm Yazıları