Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Türkiye kötü örnek!

RADİKAL dinci grupların İstanbul'da giriştiği terör, dini duyarlılığı yüksek Türkleri de şaşkına çevirdi.

Bu nedenle, yazar çizerleri başta olmak üzere bu kesim, saldırıların El Kaide ile bağlantılı olmayacağı tezini dillendirmekten hiç çekinmedi.

Onlara göre, eylemi yaptıranlar ABD veya İsrail'de aranmalıydı.

Üstelik, söz konusu terörist grup El Kaide bile olsa, bütün Müslümanları infiale sürükleyen böyle bir eylemi Türkiye'de yapmazdı.

Oysa ne yazık ki, küresel boyut kazanmış bu terörün ülkemizdeki bağlantıları, Türk vatandaşı radikal dinci unsunlar arasından çıkmıştı.

El Kaide bağlantısının olup olmaması, bu terör eylemlerini yapanların Türk vatandaşları olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmıyor.

Ayrıca, Türkiye'deki bu radikal dinci teröristlerin, daha önce onlarca Müslüman'ı hunharca öldürüp evlerinin altına gömdüğü, üstlerinde de namaz kıldığı gerçeği henüz çoğu hafızadan silinmiş değil.

ERDOĞAN'IN TERÖRİST VATANDAŞ ÜZÜNTÜSÜ

Ama, bazı hafızalar unutkan galiba.

‘‘İslami terör denmesi kanıma dokunuyor’’ siteminde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bunlar arasında görünüyor.

Çünkü, Erdoğan da en çok, küresel terörün iç bağlantıları karşısında şok olmuş durumda.

Yoksa, şehit polislerin cenaze törenindeki konuşmasında, saldırılarda 57 Türk vatandaşının öldüğünü belirtirken, ‘‘Maalesef bunlar arasında 4 terörist de var’’ cümlesine ne gerek duyardı ki?

İslam'la terörün yan yana anılmasından rahatsız olanların çarpıcı bir gerekçesi de, ‘‘AKP'nin iktidarda olduğu bir Türkiye'de bu gruplar niye böyle eylemler yapsın ki’’ anlayışına dayanıyor.

Oysa Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, konuya daha farklı bakıyor.

Şahin'e göre, Türkiye'nin seçilmesinin haklı(!) nedenleri vardı.

‘‘Çünkü, demokratik Türkiye onlar için kötü örnekti ve Türkiye'nin başarısı bazı ülke veya toplulukları rahatsız ediyordu.’’

İslam'a, din adına çalıştıklarını, teröre onun gereği başvurduklarını söyleyenlerden daha fazla zarar veren olamayacağını anlatan Şahin, bu nedenle dini eğitimin önemine işaret edip şu vurguyu yapıyor:

‘‘Siz öğretmezsiniz birileri yanlış inançlarını empoze eder. Başka irticalar da var, ama dini irtica ile mücadelenin panzehiri iyi bir din eğitimdir.’’

TÜRK MODELİ BAŞARISIZ KILINMALI

Şahin,
saldırıların AKP iktidarında yapılmasını da gayet normal buluyor.

Başbakan Yardımcısı bu görüşünü şu iki gerekçeye dayandırıyor:

Demokratik olmayan yönetimler tarafından idare edilen halkı Müslüman olan ülkelerde yöneticiler, iktidarların halk oyu ile gelip gittiği bir sistemi bir türlü kabullenememekte. Çünkü, orada saltanatları devam ediyor. Bu nedenle Türkiye, onlar açısından halklarına kötü bir örnektir.

Dolayısıyla Türkiye modeli başarısız kılınmalıdır. Türkiye halkı Müslüman olan demokratik, laik bir ülkedir ve böyle bir tatbikatla önemli mesafeler almıştır. Daha da başarılı olması, sorunlarını demokrasi içerisinde çözerek halkın refahını sağlamada mesafe alması bazı ülke ve toplulukları endişeye sevk edebilir, rahatsızlık yaratabilir.''
Yazarın Tüm Yazıları