Müzik için mühendislikten vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Müzik için mühendislikten vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 12:41

1985 doğumlu çok genç bir isim Melis Bilen. Her ailenin dediği gibi o da annesinden tabir-i caizse "garanti" bir meslek seçmesi için yönlendirilmiş.Darüşşafaka mezunu olan Bilen, okul yıllarında on parmağında on marifet dedirtecek şekilde, su balesi, scuba dalışı, arjantin tango, buz pateni, step-dans, basketbol ile ilgilenmiş. Bu kadar uğraşının içinde ise onu kendisine tutkuyla bağlayan bir tek müzik var. 13 yaşında kendisine hediye edilen Emma Shaplin albümü onun bu tutkusunun ateşini yakan şey.

Haberin Devamı

Okul hayatı boyunca Celine Dion ve Lara Fabian idolleri arasında yer alan Melis uğruna asıl mesleği endüstri mühendisliğinden vazgeçtiği müziğin hayatındaki yerini böyle anlatıyor;

"Çevremin beni özellikle doktorluk ya da mühendisliğe yönlendirmelerinin sebebi, iyi bir maaş ve iyi bir hayat standardına sahip olmam içindi. Böylece kendimi garanti altına alıp iyi bir yaşam sürebilecektim. Ben de onları mutlu edecek bir şekilde mühendis oldum ama sonra dedim ki mutlu olma sırası ne zaman bana gelecek? O yüzden tamamen müziğe yönelmeye karar verdim ve şimdi mutlu olma sırası bende dedim. Sonra para benim için önemini yitirmeye başladı ve dedim ki önemli olan para kazanmak değil de mutlu olduğun, keyif aldığın işi yapmak. Şarkılarımı söyleyip sonra belki ekmek arası bir şeyleri dostlarımla keyifli biçimde, huzur içinde yiyebilmek daha önemli."

Haberin Devamı

GURUR KLİBİ - WEB TV

Müziğini internet üzerinden insanlarla paylaşan genç sanatçının dünyanın her yerinden, Portekiz, Brezilya, Finlandiya gibi çok uzak ülkelerden de hayran kitlesi oluşmuş. “Türkçe şarkılarımdan hiçbir şey anlamıyorlar ama yine de çok beğeniyorlar. İnanılmaz güzel tepkiler alıyorum ve mutlu oluyorum. Zaten dilini hiç anlamayan bir insana o duyguyu verebilmek çok önemli. Mesela bir Arapça şarkı isteği olmuştu, ben de söyleyip internete koydum. Ardından bir sürü arkadaşlık teklifleri geldi internet üzerinden Lübnan’dan, Dubai’den, Birleşik Arap Emirlikleri’nden. Şu an Arap ülkelerinden çok teklif alıyorum.”

MELİS BİLEN FOTOĞRAFLARI - Foto Galeri

Müzik için mühendislikten vazgeçti

HER HAFTA YENİ BİR ŞARKI

Kendi internet sitesi melisbilen.com’da şarkılarını müzikseverlerle paylaşan Melis, her hafta yeni bir parçayı sitesine ekliyor. Kendisi de söz yazan ve beste yapan Melis zaman zaman yabancı parçalara Türkçe söz yazarak cover yapıyor.
Söz ve müziği kendisine ait Aşk Delisi parçasını internette yayınlayan Melis’in bu klibi de İspanyolca bir internet sitesinde 4 milyon kişi tarafından izlenerek sitenin o güne kadar en çok tıklanan videosu olmayı başarmış.

Haberin Devamı

“HER TÜR MÜZİK YAPABİLİRİM”

Melis Bilen, genellikle pop ve rock müzik söylese de her tür müziği söylemekten ve dinlemekten keyif aldığını belirtiyor; “Arya da söylüyorum, caz da. Ben ağır parçaların insanıyım diyemem. Duygusal bir yapım olduğu için duygusal şarkılar söylemeyi çok seviyorum ama her tarzda söyleyebilirim. Sonuçta bir insan olarak her gün değişik duygular yaşarken şarkılarda tek bir tarza bağlı kalmak çok saçma.”
4 oktav sese sahip olan Melis Bilen, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Rumca, Arapça, İspanyolca ve İtalyanca şarkı söyleyebiliyor. Şu anda bir gece kulübünde sahne almayı düşünmediğini söyleyen Melis, daha çok organizasyonlarda ve sıklıkla da yoğun ilgi gördüğü Kıbrıs’da sahne alıyor. Birkaç yıl sonra kendisini nerde görmeyi planladığı sorusuna şöyle cevap veriyor; “Ben plan yapmıyorum aslında, planlarım yok ama hayallerim var. Amerika’da sıkça düzenlenen çok çok büyük prodüksiyonlu organizasyonlar var. Bu konserlerde sahne almak istiyorum. Keşke Türkiye’de de böyle yapımlar olsa ama sanırım olsaydı bu zamana kadar olurdu diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

“KENDİMİ MÜZİĞE ADADIM”

Bu yıl katıldığı Yetenek Sizsiniz yarışmasında da dikkatleri üzerine çekerek yarı finale kadar yükselen Melis yarışmaya katılma cesaretini nasıl bulduğunu şöyle anlatıyor; “Ne kaybederim ki diye düşündüm. Zaten piyasada tanınan bir insan değildim ve sadece müzik yapmak istiyordum. Arkadaşlarım bana çok destek verdi. Katılmam için beni ikna ettiler. Sonrasında jüri üyeleri de çok güzel yorumlar yaptı ve yarı finale kadar yükseldim. Yarışmadan sonra aldığım tepkiler de bana doğru yolda olduğumu hissettirdi. Bundan sonra sadece kendimi müziğe adadım.”

OKUL YAŞAMI ÖDÜLLERLE DOLU

Okul hayatı boyunca son derece aktif bir öğrenci olan Melis Bilen el attığı her dalda bir ödülle ailesini gururlandırmayı başarmış. 2001 Koç Lisesi Bilim Şenliği’nde proje birincisi olan Melis, yüzmede 8 madalya, step-dans takımında ikincilik, su balesinde de birincilik elde etmiş.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!