Emenike Spartak Moskova ile anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Emenike Spartak Moskova ile anlaştı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2011 17:20

Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'dan transfer ettiği Emmanuel Emenike için Rusya'nın Spartak Moskova Kulübü ile anlaştığını borsaya bildirdi. Nijeryalı oyuncunun bonservisi için Rus Kulübü, Fenerbahçe'ye 10 milyon euro ödeyecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Åž'den borsaya gönderilen yazıda ÅŸu ifade kullanıldı: Â

EMENIKE KULÜPTEN BÖYLE AYRILDI / WEB TV

"Oyuncumuz Emmanuel Chinenye Emenike'nin bonservisinin 10 milyon Euro bedelle Spartak Moskova'ya verilmesi konusunda anlaşmaya varılarak, sözleşmesi imzalanmıştır."

Fenerbahçe'nin, Rusya'nın Spartak Moskova kulübüne 10 milyon Euro bedel karşılığında verdiği Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, yaşadığı olayların kendisini çok yıprattığını ve Sarı-lacivertli kulüpten ayrılacak olması nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Emenike şunları söyledi: "Bu kulüp ve taraftardan çok erken bir ayrılık oldu. Fenerbahçe'de hedeflerim vardı. Burada bir şeyler yapmak istiyordum. Buraya gelmeden önce 1. Lig'de oynar - oynayamaz ve yaşımla ilgili tartışmalar yaşandı. Hayatımda ilk kez tutuklandım. Hayatımda yaşamadığım bir futbol iklimine girdim.  Kendimi çok kötü hissediyorum. Artık bu futbol ortamında olmak istemiyorum. Aykut Kocaman'a borcumu ödeyemediğim için üzgünüm. Bu ortamda olmak istemiyorum"

Haberin Devamı

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Futbolcumuz Emmanuel Emenike'nin Rusya'nın Spartak Moskova takımına transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Futbolcumuz Türkiye'de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini daha fazla Türkiye'de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetimimize bildirmiş ve ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova takımı ile temasa geçilerek anlaşma sağlanmıştır. Emenike'ye bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz."

HÜZÜNLÜ VEDA

Kardemir Karabükspor'dan büyük ümitlerle Fenerbahçe'ye transfer olan ve bir kere bile forma giyemeden Fenerbahçe'den Spartak Moskova'ya transfer olan Emmanuel Emenike, Türkiye'ye duygusal bir şekilde veda etti. Şike soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Nijeryalı golcü Emenike bir daha Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyleyerek, "Önce yaşımla ilgili haberler çıktı, daha sonra polis beni dört gün gözaltında tuttu. Bunlar hayatımda hiç yaşamadığım şeylerdi. Göz altına sürecinin ardından ayrılma kararı aldım" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike'yi Spartak Moskova kulübüne satmasından sonra, golcü futbolcu sevgilisiyle birlikte Türkiye'den ayrıldı. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Nijerya Milli Takımı kampına katılmak üzere Doha aktarmalı Lagos'a giden Nijeryalı futbolcu Emenike yolculuk öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"HAK ETMEDİĞİM ŞEYLER YAŞADIM"

Daha önce Fenerbahçe'ye gelmekle doğru bir karar verdiğini düşündüğünü ancak yaşadıklarından sonra Rusya'ya gitme kararı aldığını belirten Emenike, "Hayatımda hiç yaşamadığım şeyleri yaşadım. Fenerbahçe'ye gelerek doğru bir karar verdiğimi düşünüyordum. Ama önce yaşımla ilgili haberler çıktı, daha sonra polis beni dört gün gözaltında kaldım. Bunlar hayatımda hiç yaşamadığım şeylerdi. Bu yüzden Rusya'ya gitme kararı aldım" dedi.

Haberin Devamı

"BURADA KAFAM RAHAT DEĞİL"

Gazetecilerin, "İleride Türkiye'ye dönme ihtimalin var mı? sorusu üzerine golcü futbolcu, " Bir daha Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyorum. Burada kafam rahat değil. Olanlardan dolayı çok üzgünüm. Başkan ve antrenör için oynamak isterdim ama kafam bir türlü rahat olmadığı içinde ayrılmak zorunda kaldım.

"ELLERÄ°NDE KANIT YOKTU"

Şike soruşturması kapsamında göz altına alındığı süreci değerlendiren Emenike, "Benim sakat olmadığıma dair ellerinde bir kanıt yoktu. Hiçbir kanıtları yoktu. Avukatım,başkan ikinci başkan hepsi polis tarafından göz altına alındı. Bu durumdan endişe ettim" diye ifade etti.

"BAZILARI KARİYERİMİ BİTİRMEYE ÇALIŞTI"

Haberin Devamı

Basın mensuplarının, "Türkiye'yi nasıl bundan sonra anlatacaksın" sorusu üzerine Emenike şöyle konuştu:  "Çok güzel bir ülke. İnsanlar çok iyi. Olumsuz bir şey söylemem bu ülke ile ilgili çok sıcak kanlılar. Ama bazıları benim kariyerimi mahvetmeye çalıştı benim için en doğru karar buydu" diye konuştu. Bu arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emenike'nin gözleri dolduğu gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!