Şüphe varsa üstüne gidilmeli

Güncelleme Tarihi:

Şüphe varsa üstüne gidilmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2011 00:00

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, "Şike soruşturmasında en ufak bir şüphe bile olsa, üstüne ciddiyetle gidilmelidir. Başkanımız da bunu ifade ediyor. Kimseyi ya da hiçbir kulübü hedef almıyor. Bu işler sürüncemede bırakılmamalı" dedi.

KONU ÇOK CİDDİ, KONUNUN BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ YOK

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Aktar, “Sayın Başkan, şike soruşturmasında adı geçen takımlarla ilgili Futbol Federasyonu’nun yapacağı uygulamalara iştirak edeceğini beyan etmişti, ancak bundan 2 saat sonra gerçekleştirilen federasyon yönetim kurulu toplantısından sonra Mehmet Ali Aydınlar’ın yaptığı açıklama bir önceki açıklamasından 180 derece farklıdır. Bütün Türk toplumunu ilgilendiren bir konuda bunu uzun vadeye yaymanın sakıncalarını kulüp başkanımız hatırlatıyor.  Bunu da en tabî görev olarak adleddiyor. ‘Gerekirse ligleri 1 ay sonra başlatalım’ diyor. Herhangi bir kulübü karşısına almıyor. ‘Gerekeni yapalım ve konuyu zaman kaybetmeden çözelim. Konunun beklemeye tahammülü yok’ diyor. Bunu son derece doğru buluyorum” dedi.

EN UFAK BİR ŞÜPHENİN BİLE ÜSTÜNE GİDİLMELİ

Futbol Federasyonu’nun açıklamaları arasında çelişki olduğunu düşündüğünü ifade eden Aktar, “Ortada ciddi bir sorun var. Bu şaibenin Türk sporunun öncü branşı olan futbolun üzerinden kaldırılması gerekir. Bu kaldırılmadan yapılacak işler, yayın ihalesi, Avrupa Kupası maçları vs. sıkıntıya girecektir. Başkan ve ben dahil hepimiz spordan gelen insanlarız. Fair-play uygulamasının en önemli uygulama olduğunu hepimiz biliriz. Spor ahlâkına dair aykırı olabilecek en ufak bir şüphe varsa çok ciddi yaklaşılmalı. Bu nedenle bu konuyu sürüncemede bırakacak davranışımızın olmaması gerekir. Federasyon’un da bu konuda hassas olması gerekir. Camiaların da hassa davranması gerekir. Belki Fenerbahçe’nin de hiçbir dahli olmadığı ortaya çıkacaktır. Bir işin söylenmeye başlanması gerçeğe dönüşmesinden daha beter sonuçlar çıkarır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!