Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 00:52

Emniyette rahatsızlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aziz Yıldırım, bu sabah hastaneden çıkarılarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Savcı Mehmet Berk tarafından yapılan sorgu sonrasında Aziz Yıldırım, "Örgüt yöneticisi" olmak ve "Şike" suçlarından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Haberi alan Fenerbahçe Yöneticisi Ali Koç, hemen adliyeye geldi. Aziz Yıldırım, kararın açıklanmasından sonra yeniden fenalaşarak ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım geceyi hastanede geçirecek.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ HEMEN ADLİYEYE KOŞTU / WEB TV

AZİZ YILDIRIM BÖYLE HASTANEYE KALDIRILDI / WEB TV

AZÄ°Z YILDIRIM ADLÄ°YEDE / WEB TV

YILDIRIM'IN SORGUSUNA YEMEK MOLASI / WEB TVÂ

Futbolda ÅŸike iddialarına yönelik soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Â

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Yıldırım'ın yaklaşık 9 saat ifadesini aldı. Savcı Berk, daha sonra Yıldırım'ı tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti.

Bu arada, Yıldırım'ın ifadesinin alınması sırasında saat 12.00 sıralarında öğlen yemeği arası verildi. Yıldırım, dışarıdan getirilen yemeğini adliyenin en üst katında bulunan terasta yedi. Aziz Yıldırım'ın savcılıkta da susma hakkını kullanmak istediği ancak daha sonra avukatları tarafından ifade vermesi yönünde ikna edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

300 SORU SORULDU

İfadesinin alınması sırasında 2 avukatı da hazır bulunurken Yıldırım'a savcılıkça yaklaşık 300 soru yöneltildiği kaydedildi. İfade alınma işlemi sırasında şeker ve tansiyon değerleri zaman zaman kontrol edilen Yıldırım'a gerektiğinde ilaç verildiği kaydedildi. Öte yandan Fenerbahçeli bazı yöneticilerin de adliye yakınlarındaki kafelerde sonucu bekledikleri görüldü.

ADLİYE ÖNÜNDE YILDIRIM'A DESTEK

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; Aziz Yıldırım'ın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildiğini öğrenen Fenerbahçeli taraftarlar da adliye önünde sloganlar atarak karara tepki gösterdiler. Adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

AZİZ YILDIRIM HASTANEYE BÖYLE KALDIRILDI / Foto Galeri

Ä°ÅžTE FELAKET SENARYOSU

YILDIRIM ADLÄ°YENÄ°N TERASINDA AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÃœ / WEB TV        Â

TARAFTARLARDAN AZÄ°Z YILDIRIM'A DESTEK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!