Türk futbolunda deprem gibi karar

Güncelleme Tarihi:

Türk futbolunda deprem gibi karar
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2011 02:44

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 20 kişiden aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi tutuklandı. 5 kişi ise serbest bırakıldı. Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir ve Ali Koç soruşturma savcısı ile 1.5 saat görüştükten sonra adliyeden ayrıldı.

15 KİŞİ BÖYLE MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ / Foto Galeri

Futbolda şike soruşturması kapsamında sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 15 kişi arasında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve eski futbolcu Cemil Turan da bulunuyor.

TUTUKLANANLAR: Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Cemil Turan, Ali Kıratlı, Bülent İşcen, Tamer Yelkovan, Sami Dinç, Yusuf Tarçınlı, Abdullah Başok, Ahmet Çelebi, Mehmet Yenice

ŞİKE SORUŞTURMASINDA 15 KİŞİ TUTUKLANDI /WEB TV

SERBEST BIRAKILANLAR: Yavuz Ağırgöl, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Erdem Konyar, Cengiz Demirel,

DÃœN SERBEST BIRAKILANLAR:
Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Mahmut Boz, Tuğrul Çağrı Özer, Mustafa Efe

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER BEŞİKTAŞ'TAKİ İSTANBUL ADLİYESİNDEN AYRILDI
         
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat  Özdemir ile asbaşkanlar Ali Koç ve Cihan Kamer, Beşiktaş'taki İstanbul  Adliyesinden ayrıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ile Asbaşkanları Ali Koç ve  Cihan Kamer, futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ÖZEL YETkili  Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşerek soruşturmaya ilişkin bilgi aldı.

Özdemir, Koç ve Kamer daha sonra, duruşma salonlarının bulunduğu kapıyı  kullanarak adliyeden ayrıldı.

Fenerbahçeli yöneticiler herhangi bir açıklamada bulunmazken, adliyeden  ayrılışları sırasında basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle kısa süreli bir  izdiham yaşandı.

MOSTUROÄžLU RAHATSIZLANDI  Â

Strese bağlı olarak tansiyonunun yükseldiği öğrenilen Şekip Mosturoğlu'na adliyeye gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Şike soruşturması kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedilen Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, adliyenin nezarethanesinde rahatsızlandı. Görevlilerin haber vermesi üzerine adliyeye ambulans geldi. Sağlık görevlileri, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na müdahale etmek için saat 01.30 sularında adliyeye giriş yaptı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri de adliye içinde geniş güvenlik önlemi aldı. 20 dakika içeride kalan sağlık görevlileri, saat 01.50 sıralarında adliyeden ayrıldı. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun strese bağlı olarak tansiyonunun yükseldiği öğrenildi. Mosturoğlu'nun hakime ifade verdikten sonra nezarethanede beklediği sırada rahatsızlandığı belirtildi.

FENERBAHÇE'DE YÜKSEK DİVAN KURULU YEMEĞİ İPTAL EDİLDİ

EMENÄ°KE YABANCILAR ÅžUBESÄ°'NDE / WEB TV

NÖBETÇİ MAHKEME SORGULADI  Â

Soruşturma kapsamında 20 kişi tutuklanma istemiyle dün akşam saatlerinde nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Emenike ve Sezer Öztürk’ün de aralarında olduğu 5 futbolcu dün akşam serbest bırakıldı. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen 25 kişi, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve adliyede görevli diğer savcılarca sorgulandı. Avukat olmaları nedeniyle emniyette ifadeleri alınmayan Mosturoğlu ve Dinç’in ifadesini soruşturma savcısı Mehmet Berk aldı. Zaman zaman ara verilen Şekip Mosturoğlu’nun ifadesi yaklaşık 4 saat sürdü.  25 şüpheliden Şekip Mosturoğlu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişi şike, kulüp avukatı Sami Dinç şike ve rüşvet, bir kişi de kamu kurumunu dolandırmak suçundan tutuklanma istemiyle İstanbul Nöbetçi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi. Futbolcular Emmanuel Emenike, Sezer Öztürk, Mahmut Boz, Mustafa Efe ve Tuğrul Çağrı ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

EMNİYET KAMERASINDAN ŞİKE OPERASYONU - WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!