Rektör: Sayın Demirel toplantıya neden katılmadınız söyler misiniz

Güncelleme Tarihi:

Rektör: Sayın Demirel toplantıya neden katılmadınız söyler misiniz
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 13:57

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bu yıl mezuniyet törenine katılmaması nedeniyle ortaya atılan iddiaları ortadan kaldırmak için basın toplantısında Demirel’i cep telefonundan aradı.

Hoparlörü açık telefondan konuşan Demirel, program iptalinde üniversitenin yüzeysel programının etkili olduğu yönündeki iddialara karşı, her yıl belirli bir dönemde tekrarlayan belindeki rahatsızlık nedeniyle törene gelemediğini, bunun dışında neden bulunmadığını söyledi.

Adını taşıyan üniversitenin mezuniyet törenine her yıl katılan Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bu yılki mezuniyet törenine katılamadı. Demirel’in Isparta programını iptal etmesinin altında SDÜ’nün yüzeysel bir program hazırlamasının yattığı öne sürüldü.

SDÜ Konukevi’nde gazetecilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İbicioğlu’na, Süleyman Demirel’in neden mezuniyet törenine gelmediği soruldu ve program iptalinde üniversitenin yüzeysel programının etkili olduğu yönündeki iddialar anımsatıldı. Demirel’i bir hafta önce ziyarete gittiğini belirten Prof.Dr. İbicioğlu, "Kendisine ’Sayın Cumhurbaşkanım Isparta sizsiz, biz sizsiz olmayız. Bu üniversite sizin adınızı taşıyor’ dedim. Kendisi mutlaka katılacağını söyledi. Hatta program yapılarak bize gönderildi. Törenden bir gün önce faksla bir bilgi geldi. Rahatsızlığından ötürü gelemeyeceği bilgisi iletildi" diye konuştu.
 
DEMÄ°REL, REKTÖRÃœ TEYÄ°T ETTİ Â

Prof.Dr. İbicioğlu bu açıklamalarının ardından basın toplantısında Süleyman Demirel’i cep telefonundan aradı. Telefonun hoparlöründen de konuşmaları basına dinlettiren Prof.Dr. İbicioğlu’na, Demirel, yılda bir kez belinde bir ağrı olduğunu ve ağrısının hafta sonunda bile sürdüğünü belirterek, bu nedenle gelemediğini söyledi. Demirel telefonda, "10 bin öğrencimizi orada görmek istedim. Türkiye’nin geleceğine, insanlık hizmetine yürüyecekleri o anda bulunmak istedim. Adımı taşıyan üniversite bugün 50 bin öğrenciye eğitim vermektedir. Sizin başarılı olmanız için orada, yönetici kim olursa olsun, destek olmak isterim. Sizin başarınız için her türlü desteğe hazırım" dedi.

Isparta basınına övgü yağdıran Süleyman Demirel, üniversitenin faaliyetlerini tanıttıkları için teşekkür etti. Demirel, "SDÜ’nün başarısı hepimizin başarısı olacaktır. Açılışta görüşmek üzere" diyerek, telefon görüşmesini sonlandırdı.

Rektör Hasan İbicioğlu, yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu görüşmeyi yaptığını belirterek, Süleyman Demirel’in rahatsızlığından dolayı törene gelemediğini ilettiğini, polemiğin böylece bittiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!